Ето как трябва да използвате зехтин за намаляване на холестерола

зехтин за намаляване на холестерола
Прегледи: 434
5/5 (4 гласа)

Причините за високия лош холестерол са нездравословна храна, липса на спорт и като цяло заседнал начин на живот. От определена възраст нататък всички тези фактори се увеличават, особено ако имаме и генетични фактори, които увеличават вероятностите.

Каквато и да е причината, поради която сме диагностицирани с висок холестерол, това е опасна патология, която може да доведе до сърдечно-съдови заболявания като стенокардия или инфаркт.

Зехтин за намаляване на холестерола

Зехтинът е ключова съставка в средиземноморската диета, която се състои главно от олеинова киселина, елемент, който помага за понижаване на LDL холестерола и повишаване на HDL холестерола. Сред другите предимства, включването на качествен зехтин помага за намаляване на кръвното налягане, склонността към образуване на кръвни съсиреци или окисляване.

Средиземноморската диета с редовна консумация на зехтин помага да се поддържат високи нивата на добрия холестерол и ниски нивата на лошия холестерол (LDL), които причиняват сърдечни заболявания, атеросклероза или инсулт.

зехтин за намаляване на холестерола

Как да приемате зехтин за понижаване на холестерола?

Наситените мазнини са все по-важни в диетата на повечето развити страни и допринасят за един от основните здравословни проблеми на 21-ви век: високият холестерол.

За да се избегне този проблем за общественото здраве, експертите препоръчват традиционната средиземноморска диета, в която основно място заема зехтинът екстра върджин. Приемайте две до три супени лъжици зехтин на ден. С това оптимално за тялото ви количество бързо ще забележите промени в настроението и физическото си състояние.

Експертите препоръчват ежедневен прием на около 40 милилитра (37 грама) суров зехтин на ден, за да постигнете всички полезни ефекти на тази храна.

В допълнение към балансираната диета, която избягва наситените мазнини, Испанската сърдечна фондация препоръчва провеждането на аеробна програма с умерена интензивност за повишаване на добрия холестерол и намаляване на нивата на лошия холестерол и триглицеридите.

Всички маслинови масла понижават ли холестерола?

Най-добрият зехтин е екстра върджин зехтин. Разбира се, за да се насладите на всички предимства на зехтина, ние препоръчваме той да бъде от най-високо качество, тоест екстра върджин зехтин: 100% сок от маслини, който не е бил подлаган на никакви химически процеси.

зехтин за намаляване на холестерола

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *