Домашно средство за незабавно понижаване на високо кръвно налягане

Прегледи: 2 460
5/5 (8 гласа)

Високото кръвно налягане или хипертонията, е заболяване, което обикновено протича безсимптомно, но значително увеличава риска от сърдечно-съдови заболявания. Ако страдате от високо кръвно налягане, важно е да поддържате контрол и да го намалите по всякакъв начин, като промените начина си на живот и хранителните си навици.

Кръвното налягане е силата, с която кръвта изпомпва тялото ви, но когато се изпомпва над нормалните стойности на кръвното налягане, говорим за хипертония, състояние, което представлява огромен риск за здравето, тъй като увеличава шансовете да страдате от определени заболявания като:

  • Удари: високото налягане води до увеличаване на обема на артериите, докато пространството, през което преминава кръвта, се стеснява, което увеличава шансовете за страдание от инфаркти, инсулти и други цереброваскуларни състояния.
  • Бъбречни заболявания.
  • Сърдечна недостатъчност: Високото кръвно налягане принуждава сърцето да работи по-усилено, увеличавайки необходимия кислород и допълнително уморявайки мускулите.
  • Проблеми с очите: глаукомата е очно заболяване, което се причинява от високо кръвно налягане, което завършва с разрушаване на капилярите, разположени в ретината.

В допълнение към това, имате под ръка множество домашни лекове за високо кръвно налягане.

Лек със скилидка чесън и зехтин

Чесънът е чудесен продукт за намаляване на кръвното налягане, благодарение на действието си като предотвратява стесняването на артериите и образуването на съсиреци.

Чесънът има съдоразширяващ ефект, който помага за намаляване на кръвното налягане и е една от храните с най-лечебни свойства. Помага за пречистване на кръвта, действа антибактериално и противогъбично. Един от начините да го консумирате е да намажете препечения хляб с чесън и да добавите капка зехтин.

Зехтинът е в състояние да модифицира структурата и липидния състав на мембраната на еритроцитите или червените кръвни клетки, което благоприятства контрола на хипертонията и предотвратява появата на диабет.

Консумацията на зехтин е добра алтернатива при консумацията на мазнини, тъй като е мононенаситена мастна киселина, за която е доказано, че намаляване на нивата на общия холестерол.

Съставки за домашния лек

20 скилидки чесън
2 чаши зехтин
Стъклен съд

Начин на приготвяне

Нарежете и обелете чесъна наполовина. Добавете чесъна в съда и добавете зехтина. Затворете съда и го оставете за три седмици.
След като изтече очакваното време, трябва да се консумира три пъти на ден, преди всяко хранене.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

1 коментар за “Домашно средство за незабавно понижаване на високо кръвно налягане

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *