Канелена вода – многобройни ползи за нашето тяло

Прегледи: 2 888
4.4/5 (14 гласа)

Канелата е една от най-използваните подправки в кулинарията, тъй като има много храни, които могат да се комбинират с нея, за да се насладите на прекрасен вкус. И не само може да се използва за тази цел, но благодарение на неговите лечебни свойства можете да го използвате, за да се възползвате от него, осигурявайки на тялото си големи ползи за здравето.

Ползи и приложения на канелена вода

Благодарение на ползите, които канелената вода носи на тялото ви, можете да я използвате, за да подобрите здравето си и да го поддържате в оптимално състояние. Това са ползите и употребата на канелена вода:


Може да ви интересува

Осигурява ползи за жените: водата с канела е много полезна, когато искате да ускорите цикъла си, както и да го регулирате. Използва се и за стимулиране на раждането, като се приемат една или две чаши от тази вода, когато бъдещата майка е преминала известната вероятна дата на раждане.

Пречиства тялото: благодарение на своите диуретични и пречистващи свойства, в допълнение към наличието на естествени антиоксиданти, може да ви помогне да премахнете нежеланите токсини от тялото си и да предотвратите задържането на течности.

Помага при диабет: тази инфузия помага за регулиране и контрол на нивата на кръвната захар, но първо се консултирайте с Вашия лекар, тъй като може да повлияе негативно на някои лекарства, използвани за тази цел.

Контролирайте високия холестерол: със сигурност, ако имате високи нива на холестерол, тази напитка ще ви заинтересува, тъй като е много полезна за понижаване и контролиране на тези нива. Това се случва благодарение на неговите антиоксидантни свойства.

Може да ви интересува:  Естествено прочистване на черния дроб, бъбреците и дебелото черво

Храносмилателни свойства: сред свойствата на канелената вода се откроява нейното стимулиращо и храносмилателно действие. Благодарение на това може да се използва срещу лошо храносмилане, липса на апетит, газове, метеоризъм и бавно и тежко храносмилане.

Има отхрачващо и противовъзпалително действие: също така съдържа отхрачващи и противовъзпалителни свойства, което го прави полезен срещу грип, настинки и респираторни проблеми.

Помага за отслабване: канелената вода също има определени свойства, които могат да ви помогнат да отслабнете.

Подобрява кръвообращението: благодарение на своите антиагрегантни, антисклеротични и антитромботични свойства, канелата насърчава правилното кръвообращение.

Бори се с лошия дъх: канелата има страхотни ароматни, бактериостатични и антисептични свойства, които помагат в борбата с основните причини за лош дъх.

Как да си направим вода с канела

Сега, след като знаете всички предимства на канелената вода, със сигурност ще ви е интересно да научите как да направите тази инфузия и само след няколко минути можете да я приготвите, за да се насладите на нейния специален вкус.

Съставки 

1 пръчка канела
1 чаша вода

Начин на приготвяне

Налейте чашата вода в тенджера, след това я поставете на котлона. Преди водата да заври, натрошете пръчката канела и я добавете в тенджерата с вода. Оставете да поври 3 минути.
След 3 минути изключете котлона, покрийте тенджерата и я оставете да почине още 3 минути.
Накрая отстранете пръчката канела и вече можете да се насладите на тази прекрасна инфузия.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *