Как бързо да премахнете паренето и болката при уриниране

Прегледи: 2 263
5/5 (18 гласа)

Усещането за парене или болка при уриниране е доста често срещан симптом, който е много досаден за страдащите от него, тъй като всяко посещение в банята може да бъде истински кошмар.

По принцип този дискомфорт обикновено се свързва със страдание от някакъв вид уринарна инфекция, но истината е, че има и други видове състояния, фактори и гинекологични заболявания, които могат да причинят появата му.

Поради тази причина е изключително важно да отидете на лекар, когато изпитвате постоянно парене при уриниране и да започнете подходящо лечение за всеки отделен случай.

Днес ще ви покажем как бързо да премахнете усещането за парене при уриниране, тъй като в допълнение към посочените лекарства има естествени средства и ежедневна грижа, които могат да накарат този тип симптоми да изчезнат по-бързо.

Причини за парене и болка при уриниране

  • Инфекция на пикочните пътища
  • Вагинални инфекции
  • Инфекция, предавана по полов път (ППИ)
  • Камъни в бъбреците
  • Менопауза

Домашни средства за облекчаване на парене и болка при уриниране

Има редица домашни средства, които могат да бъдат от голяма полза за премахване на паренето чрез по-бързо уриниране и усещане за облекчение. Сред тях можем да намерим и много интересни природни възможности за по-бързо лечение на инфекция на урината и насърчаване на елиминирането на микроорганизми, присъстващи в пикочния мехур, като бактерии.

Инфузии при инфекции на пикочните пътища

За да облекчите болката и паренето при уриниране и да помогнете за елиминирането на бактериите в пикочния мехур в случай на инфекция, можете да пиете 2 чаши на ден от една от следните инфузии:

Чай от магданоз: той е диуретик и увеличава производството на урина благодарение на съдържанието на апиол, като същевременно подобрява бъбречните функции и действа противовъзпалително.
Запарка от слез: съдържа компоненти, които намаляват възпалението на пикочния мехур и облекчават паренето при уриниране, както и болката, смъдене или други неудобства.
Запарка от мащерка: бори се с инфекции на пикочните пътища благодарение на антибактериалните, антисептични и противовъзпалителни ефекти.
Чай от чесън: естествените му антибиотични свойства правят чесъна един от най-добрите съюзници в борбата срещу бактериите, причиняващи инфекции на пикочните пътища.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *