Невероятно домашно средство за възпалено гърло без лекарства. Лекува настинка и грип

Прегледи: 1 300
5/5 (10 гласа)

По време на сезона на настинки и грип, един от най-честите симптоми е болката и възпалението на гърлото. Със сигурност сте чували за много средства за облекчаване на тази болка, но в тази статия ще се съсредоточим върху едно по-специално: джинджифилът и ползите, които може да осигури за възстановяване на възпалено и раздразнено гърло.

Джинджифилът е корен, който има многобройни свойства, които са отговорни за неговите положителни ефекти върху нашето здраве, така че може да бъде от голяма полза за премахване на болката и раздразнението.

Ползи от джинджифил за гърлото

Джинджифилът е полезен за нашето здраве, тъй като е антибактериален и антивирусен. Поради тази причина се използва в домашни средства за облекчаване на парене в гърлото и други симптоми на настинка.

Джинджифилът помага за успокояване на възпалено гърло по няколко начина, тъй като има ползи както за предотвратяване на възпаление, така и за борба с различните микроби, които могат да засегнат тази област. Освен това на джинджифила се приписват антиоксидантни свойства. Именно тези свойства обясняват защо джинджифилът е важен при възпалено гърло.

Ще разгледаме по-подробно неговите най-забележителни характеристики:

  • Джинджифилът действа противовъзпалително

Едно от свойствата на джинджифила е неговият противовъзпалителен ефект. Благодарение на това свойство приемът на този корен ни дава чувство на облекчение и намалява възпалението на лигавицата на гърлото.

  • Бори се с бактериите в гърлото

Джинджифилът също има антимикробни свойства, тъй като някои вещества, способни да инхибират пролиферацията както на бактерии, така и на вируси, са част от неговия състав. Тъй като тези микроорганизми обикновено участват в инфекции на гърлото, джинджифилът може да бъде част от ефективно естествено лечение за предотвратяването и облекчаването им.

Други свойства на джинджифила

Този пресен корен със силен вкус не само ни помага при проблеми с гърлото. Също така е много полезно при лечение на запушен нос и повишена телесна температура. Дори е положителен като отхрачващо средство.

Освен свойствата на този корен да облекчава симптомите на настинка, не можем да забравим, че той е много ефективен при лечението на храносмилателни проблеми. Има газогонни свойства и стимулира отделянето на стомашен сок. Освен това помага за подобряване на кръвообращението

Чай от джинджифил 

Съставки

20 грама пресен джинджифил (настърган или нарязан)
1 чаша гореща вода
1 чаена лъжичка мед
Лимон

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври и когато достигне точката на кипене, добавете джинджифила. Оставете за десет минути и отстранете от огъня. Изчакайте да престои малко, преди да изпиете чая. Можете да го пиете така или да добавите мед и лимон, ако не ви харесва вкусът. Пийте тази инфузия 1 или 2 пъти на ден. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *