Оцет и джинджифил: ето как могат да се използват за премахване на гъбички по ноктите

Оцет и джинджифил: ето как могат да се използват за премахване на гъбички по ноктите
Прегледи: 3 643
5/5 (10 гласа)

Гъбичките по кожата са един от проблемите, които причиняват най-много дискомфорт, както вътрешен, така и външен. Следователно е от съществено значение да се научите да ги премахвате, тъй като те могат да се появят навсякъде по тялото, въпреки че обикновено се появяват около ноктите на краката или в части, където тялото получава влага, като подмишниците.

Тези гъбички, обикновено наричани онихомикоза, са гъбична инфекция на ноктите на краката. Сред най-очевидните му симптоми е кафяво, жълто или бяло обезцветяване на един или повече нокти на краката. По същия начин може да удебели ноктите, да ги счупи и да разпространи инфекцията.

Обикновено тези инфекции възникват в мъртва тъкан на кожата, косата и ноктите и растат в топла и влажна среда. Въпреки това може да бъде причинено от други фактори като басейни, душове или затворени обувки.


Може да ви интересува

Оцетът и джинджифилът имат противогъбични свойства, действат противовъзпалително, осигуряват топлина и подобряват кръвообращението.

 

Ябълков и натурален оцет

Ябълковият оцет има противогъбични свойства, които предотвратяват развитието на гъбички. В този случай обаче трябва да се използва непастьоризиран ябълков оцет, за да е жив ферментът.

Как да използваме

Може да ви интересува:  Не можех да стана от болка, а сега тичам като младо момиче!

Нанесете ябълков оцет върху заразената зона с помощта на марля или памук и оставете да изсъхне на открито.

Натурален оцет

Оцетът е отлично средство за всички видове кожни проблеми, тъй като неговото киселинно pH балансира естественото pH.

Нанесете го директно върху засегнатите нокти, като потопите краката си в купа с топла вода, смесена с оцет. Трябва да използвате смес от две части вода и една част оцет.

Джинджифил

Той е добре известен с ползите, които осигурява, ако се консумира ежедневно. Ефектите му, когато се прилага директно върху кожата, са много удовлетворяващи, тъй като действа противовъзпалително, осигурява топлина и подобрява кръвообращението.

Как да използваме

За лечение на всякакъв вид кожни гъбички можете да използвате етеричното му масло и дори да го комбинирате с масло от чаено дърво или да приготвите отвара от стрити на прах или пресен корен.
Трябва да се направи доста концентриран и да се прилага два или три пъти на ден.
Оставете да изсъхне на открито.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *