Безценен лек за прочистване на черния дроб! Съпругът ми го пие сутрин на гладно

Прегледи: 1 484
5/5 (13 гласа)

Черният дроб е отговорен за поддържането на нашата имунна система, синтезирането на протеини и почистването на кръвта от вируси или бактерии. От съществено значение е той да функционира оптимално, за да се избегнат всякакви заболявания, които могат да възникнат, ако черният дроб е пълен с отпадъци.

Защо е важно да прочистим черния дроб?

Благодарение на нашия начин на живот, пълен с излишъци, захари и нездравословна храна, черният дроб е един от най-засегнатите органи. Основната му функция е да пречиства тялото от всички онези токсини, които внасяме с храната, дишането и т.н.

По същия начин консумацията на прекомерни лекарства или лекарства може да бъде вредна за тяхното здраве и в по-екстремни случаи те могат да бъдат засегнати от хепатит, независимо дали е инфекциозен или вирусен.

Черният дроб е отговорен главно за:

  • Борба с инфекциите и укрепване на имунната система
  • Насърчава доброто храносмилане
  • Произвежда жизненоважни за здравето протеини и ензими.
  • Регулира хормоните
  • Почиства кръвта от отпадъци
  • Съхранява и абсорбира хранителни вещества като витамин D и E.

Ползи от зехтина и лимона за черния дроб

Наричан течното злато, зехтинът е известен в цял свят със своя голям антиоксидантен капацитет, благодарение на факта, че е отговорен за спирането на всички последствия, причинени от токсините. В допълнение, той е отлично противовъзпалително средство, което заедно със свойствата си срещу токсини се превръща в съюзник номер едно за черния дроб, като се грижи за него и го предпазва от пренасищане с отпадъци.

От своя страна, лимонът е един от най-добрите съществуващи плодове за естествено прочистване на черния дроб благодарение на своите антиоксидантни и пречистващи свойства. Помага за елиминирането на всички токсични вещества и мазнини, натрупани в черния дроб, които могат да попречат на правилното му функциониране.

Зехтин и лимон на гладно за прочистване на черния дроб

Това е едно от най-известните домашни средства за детоксикация и прочистване на черния дроб. Състои се от смесване на ползите от зехтина с антисептичните и детоксикиращи чудеса на лимона.

За най-добри резултати трябва да се консумира в продължение на един месец през ден, т.е. един ден и един ден почивка, за предпочитане на празен стомах.

Съставки

1 супена лъжица зехтин
1 чаена лъжичка лимонов сок

Начин на приготвяне

Смесете двете съставки в малка чаша и ги изпийте на празен стомах. Изчакайте около 30 минути преди хранене и повторете през ден.

Това ще ви помогне да осигурите стомашен защитен ефект, който ще ви помогне да подобрите храносмилането си през деня и в същото време да пречистите тялото си от всички токсини.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *