Чудесно ефикасно природно средство за пълно възстановяване от ревматоиден артрит на коляното!

Прегледи: 1 357
5/5 (30 гласа)

Страданието от ревматично заболяване означава ясно намаляване на качеството на живот, поради появата на болка и загуба на автономност за ежедневни дейности.

Най-честите ревматични проблеми на опорно-двигателния апарат са: износване и свързана с възрастта дегенерация на ставите (остеоартрит); възпаление на ставите (артрит) и декалцификация на скелета (остеопороза).

Има друга група патологии на опорно-двигателния апарат, които не са от ревматичен произход, а по-скоро съответстват на остри проблеми, като мускулни контрактури, мускулна умора (често при спортисти) или възпаление или фибриларно разкъсване на сухожилия и връзки.

Ревматоидният артрит е подостро или хронично възпаление на няколко стави по дифузен начин, особено: пръстите на ръцете и краката, глезените, китките, лактите и коленете. В случай на ревматоиден артрит на коляното, синовиалната мембрана, която покрива ставата, се възпалява, причинявайки болка и скованост в коляното.

Основните симптоми на това заболяване са:

  • болка с възпалителен ритъм, която не отшумява напълно в покой
  • възпаление на ставите
  • ограничаване на подвижността на ставата поради скованост на ставата
  • мускулна слабост и атрофия

Предлагаме ви две чудесни природни средства за пълно възстановяване от ревматоиден артрит на коляното!

Билковият чай може да има много релаксиращи ползи. Много хора, живеещи с ревматоиден артрит, избират чайове като зелен чай, чай от джинджифил, чай от куркума и чай от червена боровинка.

Днес ще подчертаем свойствата и ползите от чая от джинджифил и чая от куркума.

Джинджифилът се характеризира със своите мощни противовъзпалителни и аналгетични свойства, които могат да се използват локално за намаляване на болката и подуването, които се появяват при артрит. В допълнение, включването на джинджифил в диетата помага за намаляване на болката при възпалителни заболявания във всяка от техните прояви.

Джинджифилът съдържа фенолни съединения като гингерол, шогаол и зингерон, които имат антиоксидантни, противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства, полезни за облекчаване на симптоми като болка, възпаление и зачервяване на ставите.

Чай от джинджифил

Съставки

1 см корен от джинджифил, нарязан на парчета или настърган
1 литър вряща вода

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври и добавете джинджифила. Оставете да ври за 10 минути. Извадете джинджифила от чашата и изпийте чая на 3 до 4 разделени дози през целия ден.

Друг вариант за приготвяне на чая е да замените корена с 1 чаена лъжичка джинджифил на прах.

Този чай трябва да се избягва при хора със стомашна язва, тъй като има антикоагулантни свойства, които могат да увеличат кървенето или кръвоизлива.

Куркумата е още едно от мощните естествени противовъзпалителни средства, които могат да ни помогнат да намалим болките в коленете. Чаят от куркума е богат на куркумин, вещество с противовъзпалителни, имуномодулиращи и защитни свойства на хрущяла, което действа като намалява симптомите на болка, подуване, зачервяване, в допълнение към намаляването на разрушаването на лигавицата на ставите от имунната система, следователно което е добро домашно лекарство за ревматоиден артрит.

Чай от куркума

Съставки

1 супена лъжица куркума на прах
1 чаша вода

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври и добавете куркумата. Оставете да ври за 10 минути. Прецедете чая и го изпийте. Можете да пиете 2 до 3 чаши чай от куркума на ден.

Друг вариант е да консумирате куркума на капсули, като можете да приемате 2 капсули от 250 mg на всеки 12 часа, тоест общо 1 g на ден.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *