Прочистване на дебелото черво от токсини за 3 дни

Прегледи: 22 834
4.8/5 (92 гласа)

Сливовите дървета принадлежат към семейство Розоцветни. Въпреки че този плод може да се консумира по различни начини, най-разпространеният е под формата на стафиди, които се получават чрез изсушаване на тези пресни плодове. Сините сливи, освен че имат много по-интензивен вкус, се отличават с по-висока концентрация на компонентите си, което им придава много по-мощни лечебни свойства от тези, които плодът притежава в естествено състояние.

Освен че са вкусна храна, сините сливи са популярни като много ефективно естествено средство за пречистване и детоксикация на дебелото черво, храносмилателна система, която е отговорна за елиминирането на вода и натрий от отпадъците, които изхвърляме от тялото си, следователно различните токсини може да се натрупа в този орган.

Хранителен състав на сините сливи

Сините сливи имат висока концентрация на следните хранителни вещества:

Витамини B и C: този плод има особено високо съдържание на витамини от група B (B1, B2 и B3) и витамин C. Също така има добър принос на витамин E и витамин A.

Богати на минерали: Сините сливи са особено богати на калий, магнезий и калций. Те имат и други минерали като фосфор, желязо, мед, цинк и селен.

Богат на фибри: има и високо съдържание на фибри (особено пектин, сяра и фруктоза).

Богат на хранителни вещества: И накрая, стафидите съдържат високо съдържание на хранителни вещества като флавоноиди, въглехидрати и протеини.

Свойства на сините сливи за прочистване на дебелото черво

Благодарение на богатството си на здравословни хранителни вещества, сините сливи се използват като естествено средство за прочистване на дебелото черво, тъй като му придават следните свойства:

Диуретични свойства: сливите имат отлични диуретични свойства, които ги правят идеално лечение за прочистване на дебелото черво. Тези свойства помагат за елиминирането на излишните отпадъци и токсични вещества, натрупани в този орган, тъй като количеството на урината се увеличава.

Съдоразширяващи свойства: богатството му на флавоноиди и протеини също придава на този  плод вазодилататорни свойства, които насърчават притока на кръв в тялото. Това е важно за подобряване на диуретичните свойства, които прочистват дебелото черво, тъй като по-доброто кръвообращение увеличава елиминирането на токсините, натрупани в тази част на тялото.

Укрепва имунната система: високото му съдържание както на витамин С, така и на витамини от В комплекс му придава свойства, които помагат за укрепване на имунната ни система. Като следствие от наличието на добре защитено тяло, ние сме в състояние да предотвратим натрупването на някои микроорганизми като бактерии в дебелото черво, които причиняват развитието на инфекция.

Слабителни свойства: друго свойство на сините сливи, което благоприятства прочистването на дебелото черво, е слабителният им ефект благодарение на богатството на фибри. Освен това благодарение на този ефект успяваме да предотвратим и някои храносмилателни проблеми като запек.

Как да прочистим дебелото черво със сини сливи

След като вече знаете прочистващите свойства на този плод, по-долу ще ви обясним как да прочистите дебелото черво със сини сливи.

Съставки

1 парче алое вера
6 сини сливи
1/2 чаша минерална вода

Начин на приготвяне и лечение

С помощта на нож направете надлъжен разрез в листото на алое вера, за да извлечете гела му. След това с лъжица извадете гела отвътре и го сложете в блендер.

Сега ще трябва да добавите 6 сини сливи или сушени сливи и половин чаша вода в блендера.

Блендирайте всичко за няколко минути, докато получите кремообразна паста. Вече ще имате готово средство за почистване на дебелото черво.

Ще трябва да приемате лекарството три пъти на ден. Тоест една част на закуска, друга на обяд и последната порция на вечеря.

За да бъде ефективно това естествено лекарство, ще трябва да извършите целия процес в продължение на 3 дни. Важно е да приготвяте пастата от сини сливи с алое вера всеки ден, тъй като като естествено лечение без консерванти, те бързо губят своите лечебни свойства.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *