Борете се с чревните паразити с това домашно средство

Прегледи: 3 386
5/5 (43 гласа)

Чревните паразити са организми, които могат да причинят много здравословни проблеми, когато успеят да намерят убежище в червата. Те обикновено са протозои, но могат да бъдат и червеи като тения или тения.

Навлизането му в тялото може да стане чрез контакт със заразена храна, вода и някои видове насекоми. Въпреки че обикновено се смята, че този тип инфекция се среща само в райони, където има несигурни условия на живот, истината е, че може да засегне всеки, когато съществуват определени условия, като например лошо почистване и готвене на храната.


Може да ви интересува

Какви симптоми характеризират инфекцията с чревни паразити?

Ако човек е бил заразен от чревни паразити, той може да изпита различни симптоми: стомашен дискомфорт и болка, апатия, умора, подут корем, диария, изпражнения с лоша миризма или светъл цвят (редуващи се с епизоди на запек), газове, глад , жажда за захар, наред с други.
Първите симптоми могат да бъдат диария, повръщане и болки в стомаха.

Може да ви интересува:  Чай, който предпазва от периферна невропатия! Елиминира възпалението на нервите по естествен начин

Домашно лечение на чревни паразити

Лимон и мента

Запарката от лимон и мента подпомага храносмилането след основно хранене. Той също така допълва хидратацията и според вярванията може да подпомогне и лечението на чревни паразити.

Съставки

2 супени лъжици мента (20 грама)
1 чаша вода (250 милилитра)
Сокът от 1 лимон
Сол (по желание)

Начин на приготвяне

Добавете супените лъжици мента към чаша гореща вода и оставете да престои от 8 до 10 минути. Прецедете течността през цедка и добавете сока от един лимон и щипка сол. Консумирайте го 2 пъти на ден до овладяване на инфекцията.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *