Есенен сок за укрепване на имунната система

Прегледи: 366
5/5 (36 гласа)

Отслабената имунна система ни прави податливи на атаки от бактерии, гъбички, вируси и паразити. Тези нежелани вещества могат да предизвикат голям брой заболявания в различните системи на нашето тяло.

Като цяло, ако нямаме достатъчно защитни сили в тялото си, е възможно лесно да се разболеем от грип, настинки и различни видове инфекции. Това може да повлияе на качеството ни на живот за известно време.

Следователно наличието на силна имунна система ни предпазва от болести и ни кара да се чувстваме по-здрави всеки ден. За щастие можем да подкрепим тялото си, за да повишим защитните си сили. По този начин, ако му осигурим необходимите хранителни вещества, ще укрепим имунната система и по този начин ще предпазим болестите.

Богатата на витамини и минерали диета стимулира защитните сили и подобрява имунната система. По същия начин трябва да придружаваме тази балансирана диета с активен начин на живот и достатъчен прием на вода.

Поради тази причина е много важно да променим навиците си на живот и да започнем да се храним съзнателно.

Предлагаме ви един есенен сок, който ще засили имунната система!

Съставки

1 парче тиква
1 голям морков
100 мл вода

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на парчета съставките и ги добавяме в сокоизстисквачка.
След това изцедете сока им с машината и добавяме водата. Опитайте се да консумирате чаша от този сок всеки ден, особено през зимата.

Тиквата и морковът са две храни, богати на витамини, минерали и антиоксиданти. 

Морковите са едни от най-използваните зеленчуци в нашата кухня поради вкуса си и лесното получаване навсякъде по света. Предлага се и в органичното земеделие, където можем да го намерим по всяко време на годината. 

Сокът от моркови засилва имунната ни система. Витамините А и С, които получаваме чрез този сок от моркови, действат като антиоксиданти и предпазват имунните клетки от увреждане от свободните радикали.

Освен това този сок е богат източник на витамин В6. Не само витамин B6 е необходим за най-добрия имунен отговор, но липсата на витамин B6 също е свързана с отслабен имунитет.

Тиквата е най-големият продукт в градината и може би най-важният зеленчук на есента, тъй като започва да дава плодове през летните месеци, продължавайки през септември и октомври. Чувствителен към най-студения сезон от годината, месец октомври е идеалното време да започнете да правите десетки рецепти, в които тиквата е основна съставка.

Тиквата съдържа витамин С, който увеличава производството на бели кръвни клетки, подобрява ефективността на имунните клетки и ускорява заздравяването на рани, добавя той. В допълнение, тиквените семки осигуряват множество хранителни вещества, благоприятни за имунната система, като цинк.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *