Чудесното натурално масло, което премахва псориазис

Прегледи: 686
5/5 (9 гласа)

Псориазисът е кожно заболяване, което се причинява от повреда в нашата имунна система, която позволява на кожните клетки да растат бързо. Поради което в крайна сметка те се натрупват в повърхностните слоеве на епидермиса, причинявайки симптоми като сърбеж и люспи.

Едно от най-известните природни средства, които могат да ни помогнат да намалим и облекчим симптомите на това заболяване е кокосовото масло, тъй като богатството му на мастни киселини и други хранителни вещества му придава отлични свойства за кожата.

Основни ползи от кокосовото масло при псориазис:

Овлажняващи свойства: Кокосовото масло съдържа витамин Е и К и лауринова киселина, което го прави мощен естествен овлажнител, който подпомага възстановяването на влажността на кожата. По този начин това лекарство може да помогне за намаляване на симптоми като сухота и пукнатини в епидермиса.

Антибиотични свойства: това предимство помага в борбата с кожни инфекции като псориазис, тъй като елиминира бактериите, които се натрупват в кожните плаки и следователно предотвратява влошаването на заболяването.

Противовъзпалителни свойства: кокосовото масло, поради богатството си на овлажняващи хранителни вещества, има мощен успокояващ ефект, който значително намалява някои симптоми на псориазис като сърбеж, болка, сърбеж и зачервяване на кожата в засегнатите области.

Антисептични свойства: богатството му на моноглицериди му придава дезинфекционен ефект, който помага за почистване на натрупаната мръсотия и остатъци от люспеста кожа, които влошават инфекцията.

Антиоксидантни свойства: кокосовото масло е богато на растителен хормон, наречен кинетин, който има антиоксидантна сила, която намалява щетите, причинени от свободните радикали, насърчавайки деленето на клетките.

Кокосово масло за псориазис

Можете да използвате кокосово масло, като го включите в ежедневната си диета или като го нанесете директно върху засегнатите области:

  • Ако искате да го приемате, ще трябва само да включите 2-4 супени лъжици на ден в едно от основните си хранения или като го консумирате директно.
  • Ако искате да го използвате върху кожата, ще трябва да загреете половин чаша кокосово масло, така че да остане течно и след като се затопли, да го нанесете с помощта на памучен тампон директно върху кожата. Ще трябва да правите тази процедура 3 пъти на ден.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *