Инфузията за отслабване, която предотвратява натрупването на коремни мазнини

Прегледи: 467
4.6/5 (26 гласа)

Спазването на диета за отслабване не е лесна задача. Основното нещо, за да постигнем това, е да се храним по здравословен и балансиран начин и, от друга страна, да практикуваме редовно спорт, за да подпомогнем здравето на сърдечно-съдовата система и да активираме тялото си. Но дори и да е така, това може да не е достатъчно и трябва да добавим нещо повече към нашата диета, за да постигнем целите си.

Чайовете и запарките за отслабване са чудесна естествена алтернатива, която ни помага да отслабнем по здравословен начин. Все по-често хората ги въвеждат в диетата си поради засищащия им ефект и свойствата и ползите, които имат за нашето тяло.

Има голямо разнообразие от чайове, които можем да закупим на много достъпна цена във всеки супермаркет или билкар. Можете да изберете този, който ви харесва най-много заради вкуса му, или тези, които ви подхождат най-добре въз основа на вашите цели.

Ако това, което искате, е да отслабнете, като същевременно подобрите храносмилането си, запарката от хибискус и лимон е чудесен вариант поради следните причини:

  • Хибискусът е растение, което помага за избягване на газове и запек.
  • И лимонът, и хибискусът имат диуретичен ефект и ни помагат да елиминираме токсините от тялото, така че ще забележите по-малък обем на тялото чрез намаляване на задържането на течности. Възпрепятства натрупването на телесни мазнини, особено в коремната област, където най-често се съхраняват течности, оставяйки по-плосък корем.
  • Освен това не трябва да подценяваме функцията му като естествен релаксант, тъй като е идеален за борба с нервите и стреса, които променят тялото ни. Ако се приема вечер, преди вечеря, той не само ще засити глада ни, но и ще ни помогне да си починем по-добре и да се възстановим.

Как се приготвя запарка от хибискус и лимон

Към многобройните ползи, които носи тази запарка за нас, трябва да добавим, че не е никак трудна за приготвяне. Ще ни трябват три сухи листа от хибискус, вода и лимон. Ако имате чайник, наистина трябва само да го кипнете с вода и да добавите листата. Ако нямате чайник, можете да го направите в тенджера. Листата на хибискус трябва да се варят 5 минути. След това добавете лимона към сместа, която трябва да престои няколко минути и след това ще прецедим запарката, за да бъде готова.

Можете да пиете една или няколко чаши от тази инфузия на ден, за да се възползвате от засищащите и храносмилателни ефекти.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *