Домашни средства, които всеки има у дома за предотвратяване и премахване на гъбички по ноктите

Прегледи: 434
5/5 (25 гласа)

Гъбичките по ноктите на краката са често срещана инфекция. Заразна е, така че може да започне от един нокът и да се разпространи в останалите.

Лечението обикновено включва употребата на противогъбични лекарства с рецепта. Въпреки че е ефективно, някои хора изпитват неприятни странични ефекти, вариращи от разстроен стомах до други кожни проблеми.

Ето защо някои хора предпочитат домашни средства за лечение на гъбички по ноктите на краката. По-долу обясняваме някои от най-популярните домашни средства за лечение на гъбички по ноктите на краката.

Чесън за убиване на гъбички

Чесънът е един от продуктите, който има най-много приложения сред природните лекарства, както и ни осигурява здраве. Трябва да накълцаме скилидка чесън в съд, да добавим 7 капки лимонов сок и 3 капки йод. Сместа трябва да се остави да се утаи за една седмица. След това трябва да се нанесе слой върху заразения нокът или нокти в продължение на две седмици.

Друг вариант, който можем да направим с чесъна, е да сварим 5 скилидки в чаша вода, да изсипем сместа в леген и да поставим краката си, като ги накиснем за поне 15 минути. След това трябва да ги изсушите добре и да повтаряте операцията всеки ден в продължение на поне 4 седмици.

Зехтинът, чудесен съюзник срещу гъбичките

Зехтинът е друго от домашните средства за борба с гъбичките. Трябва да смесим 3 супени лъжици зехтин с 3 капки масло от чаено дърво. Резултатът ще се прилага върху засегнатата област в продължение на три седмици.

Друга алтернатива е да смесите супена лъжица зехтин с три капки етерично масло от риган. Сместа също ще трябва да се прилага в продължение на три седмици.

Използване на сода за хляб

Смесете содата за хляб с вода, за да образувате паста. По-късно ще го нанесем с памучен тампон върху целия нокът, опитвайки се да достигне вътрешността му. Ще го оставим да действа няколко минути, изплакнете и изсушете добре. Ще повтаряме тази операция два пъти на ден в продължение на три седмици.

Възползвайте се от силата на лимона, за да убиете гъбичките

Лимонът има някои страхотни свойства, когато става въпрос за прекратяване на инфекции. Лимонът може да се нанесе директно върху засегнатия нокът. Друга алтернатива е да изстискате два-три лимона, да изсипете течността в леген и да поставите болния крак. Ще го оставим да кисне около 5 минути и ще трябва да го правим всеки ден в продължение на две или три седмици.

Оцетът не е просто дресинг

И накрая, не можем да забравим друг мощен продукт като оцета, който можем да приготвим сами у дома и който ще използваме за храна и за унищожаване на гъбички. За да приготвим това лекарство, ще трябва да поставим чаша ябълков оцет в леген с вода. Ще потопим краката за 20 минути и след това ще ги изсушим много добре, опитвайки се да оставим краката напълно чисти от влага.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *