Вода, лимон и джинджифил: тайната на отслабването

Вода, лимон и джинджифил: тайната на отслабването
Прегледи: 22 693
4.7/5 (55 гласа)

Това е здравословна напитка, която ще ви помогне да отслабнете, да изгорите мазнини, да ускорите метаболизма и да предотвратите подуване на корема. И можете да го правите у дома, всеки ден, смесвайки тези три съставки: вода, лимон и джинджифил.

Всеки от тях поотделно има своите свойства да допринася за отслабване и дренаж на течности. Заедно те съставят супер напитка, която освен че е вкусна, улеснява загубата на обем и мазнини и намалява подуването на корема.

Обърнете внимание, защото ще ви обясним стъпка по стъпка как действа този домашен лек, който ще се превърне в любимата ви напитка тази есен.


Може да ви интересува

Вода, лимон и джинджифил: тайната на отслабването

Всеки път, когато се подлагате на диета, диетолозите настояват за едно и също нещо: пийте поне два литра вода на ден. Причината е много проста. Водата ускорява метаболизма ви, което означава, че тялото ви увеличава скоростта на изгаряне на калории. Водата също помага за разграждането на телесните мазнини, които се елиминират чрез потта, урината и екскрементите.

Лимонът също насърчава загуба на тегло благодарение на високото си съдържание на витамин С. Това го прави много ефективен антиоксидант, който помага за пречистване на излишъците от тялото, борба със задържането на течности, детоксикация на тялото и намаляване на подуването на корема.

Може да ви интересува:  Неподозираните свойства на това масло за нашето здраве и здравето на нашите стави

От друга страна, джинджифилът, помага на храносмилането, като го подобрява, избягвайки инсулинови скокове, тъй като намалява кръвната захар и служи за активиране на метаболизма: насърчава изгарянето на мазнините.

Тези три съставки заедно съставляват богата напитка, която съчетава множество ползи и действа като ефективен пречистващ организъм.

Ето как трябва да я приготвите

Добавете сока от половин лимон и два сантиметра корен от джинджифил на дъното на чашата за всяка чаша вода, която приготвяте. В случай на приготвяне на литър от тази напитка се нуждаете от сока от два лимона и 8 сантиметра настърган корен от джинджифил

Оставете сместа да престои на стайна температура за няколко часа. След това можете да прецедите парчетата джинджифил или да ги оставите, както предпочитате. Ако предпочитате газирана вода, можете също да направите напитката по същия начин.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *