Естествено лечение на бъбречна инфекция и цистит

Прегледи: 512
5/5 (12 гласа)

Бъбречната инфекция е заболяване, което се среща при по-голям брой жени и възниква, когато бактериите се придържат към тях, причинявайки много дискомфорт при уриниране. Нисък имунитет, диабет, анемия или бъбречна аномалия са най-честите причини за тази инфекция.

Симптомите са свързани със силна болка при уриниране, в допълнение към това, че го правим многократно, дори ако няма почти никакво количество, това е непрекъснато усещане, че трябва спешно да уринираме.

Циститът е една от инфекциите на пикочните пътища, които често засягат жените. Въпреки че може да се появи и при мъжете, те са тези, които страдат най-много от него. Това обаче се случва, защото тяхната уретра е по-къса и следователно улеснява преминаването на бактериите в системата.

Това състояние причинява възпаление на пикочния мехур. Поради това се задействат някои симптоми. Например болка в таза, постоянно желание за уриниране и неприятно усещане за парене.

Днес ще ви дадем някои домашни средства за бъбречна инфекция и цистит, така че да можете да облекчите тези досадни симптоми по естествен начин.

Билкови отвари

Билковите отвари помагат за елиминирането на токсините чрез урината, така че техният диуретичен ефект е много полезен при това бъбречно заболяване. Можете да пиете:

  • Чай от червена боровинка

Чаят от червени боровинки, едно от най-широко използваните естествени лекарства за инфекции на пикочните пътища. Червените боровинки предотвратяват полепването на бактериите по пикочните пътища и по този начин предотвратяват появата на евентуална инфекция.

  • Зелен чай

Зеленият чай е много ефективен срещу инфекции на пикочните пътища. Съдържа тонове катехини, мощен антиоксидант, който помага в борбата с инфекции като инфекции на пикочните пътища. Пийте 2 до 3 чаши зелен чай дневно, за да предотвратите и помогнете в борбата с инфекциите.

  • Чай от коприва

Копривата е мощен антибактериален диуретик, поради което се препоръчва при цистит, пикочни инфекции или бъбречни проблеми.

  • Чай от глухарче

Лечебно растение с диуретичен ефект като глухарчето може да се използва като помощно средство при профилактиката и лечението на инфекции на пикочните пътища, благодарение на факта, че допринася за намаляване на задържането на урина и елиминирането на патогенните микроорганизми, натрупани в пикочния мехур.

  • Инфузия от лайка

Инфузията на лайка също помага за прочистване на пикочната система. Тя ще помогне за увеличаване на уринирането и може да бъде добър вариант за премахване на бактериите от пикочните пътища.

  • Запарка от магданоз

Друга много полезна билка е магданозът, който пречиства и регулира бъбречните функции. Той е една от най-пречистващите билки, които съществуват и помага за изхвърлянето на токсините от пикочните пътища и бъбреците. Благодарение на витамините и минералите, които съдържа, помага и за възстановяването на тъканите. Включете магданоз в ежедневната си диета, като го приемате като инфузия два пъти на ден.

  • Инфузия на ехинацея

Растението, наречено ехинацея, лекува инфекции на пикочния мехур и други кръвни инфекции благодарение на своите антибактериални и противовъзпалителни свойства. Чрез намаляване на възпалението на пикочните пътища болката по време на уриниране ще бъде намалена.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *