Лечебна билка за плосък корем, която премахва токсините и целулита

Лечебна билка за плосък корем, която премахва токсините и целулита
Прегледи: 575
4.3/5 (10 гласа)

Ако тренирате редовно и следвате план за здравословно хранене, но все още не сте свалили килограмите, които искате, не се тревожете. Понякога, дори да следвате правилния път, може да не видите резултати.

Целулитът, също популярно наричан портокалова кожа, представлява неправилни мастни натрупвания, които се натрупват под кожата и образуват неравности и трапчинки. Обикновено се появява на бедрата, задните части, бедрата и корема и може да причини кожата да изглежда бучка и набръчкана.

Това може да се дължи на факта, че тялото ви задържа течности. Поради тази причина, въпреки че се храним добре и спортуваме, трябва да включим някои екстри, които помагат на тялото ни да постигне целта си, като суперхрани и запарки.

Какво е хвощ?


Може да ви интересува

Хвощът е растение от вида Equisetum arvense. Смята се за лечебна билка, с голямо търсене. Тъй като има много свойства, които допринасят за правилното функциониране на тялото.

Сред неговите компоненти се открояват сапониди, флавоноиди и алкалоиди, които му придават антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Освен това съдържа компоненти, които действат като диуретици.

Сред приложенията си, хвощът се използва за подобряване на различни заболявания, за възстановяване на кожните клетки или за увеличаване на растежа на косата.

Може да ви интересува:  Две мощни съставки за премахване на гъбичките и неприятната миризма на краката

Хвощът е растение, което се използва за намаляване на задържането на течности, при камъни в бъбреците и пикочния мехур, инфекции на пикочните пътища, невъзможност за контролиране на урината и за общи нарушения на урината, бъбреците и пикочния мехур.

Това растение насърчава уринирането, което улеснява елиминирането на токсините. По този начин той е едно от най-добрите средства за намаляване на целулита и пречистване на тялото.

Как да си приготвим чай от хвощ

За приготвянето на 1 литър запарка са ви необходими само 1 литър вода и 4 супени лъжици листа от хвощ. Растението може да бъде прясно или сухо, но ние препоръчваме първия вариант.

Сварете водата и оставете листата да се запарят в нея за около 10 минути. След това прецедете течността и сте готови за пиене!

Можете да пиете тази запарка от хвощ всеки ден. Ще забележите резултатите за кратко време.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *