Растението на вечната младост е открито!

Прегледи: 1 347
4.8/5 (18 гласа)

Искате ли да покажете подмладено лице без петна? Въпреки че можем да изберем кремове от различни марки, които ни предлагат козметичните магазини, най-добрите съюзници за намаляване на бръчките и други възрастови несъвършенства като петна, са процедурите, направени с натурални продукти.

Една от най-популярните съставки в натуралната козметика е магданозът, растение, което се използва в кухните по целия свят за овкусяване на различни ястия, но в момента е много ефективно домашно средство за връщане на младостта на лицето ни поради множеството си свойства за кожата.

Днес ще ви обясним как да си направите домашна маска от магданоз за бръчки и петна.

Свойства на магданоз за бръчки и петна по лицето

Магданозът е растение, което се използва като ароматна подправка към различни ястия, но напоследък стана много популярно и в света на козметиката заради ползите си за кожата. Така откриваме следните свойства на магданоза за борба с петна и бръчки:

  • Избелващи свойства

Магданозът има високо съдържание на витамин С, който помага за регулирането на производството на меланин, вещество, което е отговорно за пигментирането на тена ни. Благодарение на това магданозът намалява тъмните петна и осигурява по-равномерен тон на кожата ни.

  • Свойства против стареене

Благодарение на богатството си на различни витамини (особено А, С и Е) и други антиоксидантни вещества, това растение стимулира производството на колаген. Следователно магданозът се бори с бръчките и подобрява стегнатостта и еластичността на кожата.

  • Лечебни свойства

Отново поради съдържанието на витамин С, магданозът помага за възстановяване на увредената кожа и намалява несъвършенствата на лицето като петна и бръчки.

Домашна маска от магданоз за бръчки и петна

Съставки

5 стръка магданоз
Половин чаша минерална вода
Марля или памучни тампони

Начин на приготвяне и приложение

Добавете 5-те стръка магданоз в купа и ги натрошете с помощта на хаванче. По време на процеса добавете половин чаша минерална вода и продължете да смачквате клоните, докато получите вид на паста. Сега ще имаме готова маска с магданоз за борба с бръчките и петната.

Добавете маската от магданоз върху парче марля или памучен тампон, за да нанесете лекарството върху цялото лице, като наблегнете на засегнатите зони.

Оставете лекарството да престои 10-15 минути и след това го отстранете с много топла вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *