Билката, която лекува болки във врата и гърба

Билката, която лекува болки във врата и гърба
Прегледи: 873
5/5 (16 гласа)

Болката в гърба е едно от заболяванията, които най-много засягат населението днес. Всъщност 80% от хората страдат от това състояние в даден момент от живота си. Въпреки че не се счита за патология, може да причини ограничения и да обуслови дейностите, които трябва да извършваме през целия ден, тъй като може да причини значително увреждане, което не позволява на човека да живее нормално.

Причините за появата на болка в гърба при здрав човек са няколко. Стресът и безпокойството могат да ги причинят, но най-често срещаното нещо днес, освен заседналия живот, е големият брой часове, които прекарваме седнали пред компютъра с лоша стойка.

Лавандулово масло, етерично масло за мускулни болки

Етеричното масло от лавандула е едно от най-известните масла за лечение на мускулни болки благодарение на противовъзпалителния и седативен ефект и способността му да намалява напрежението в болезнената област. Освен това има антимикробни свойства и се използва при ставен дискомфорт, спазми и главоболие.

Може да ви интересува:  Маслото, което лекува ревматоиден артрит и остеопороза

Може да ви интересува

Лечение

Приложението на етеричното масло от лавандула може да стане основно по два начина. Първият е чрез масаж върху частта, където се отнася дискомфортът, като се използват кръгови движения, за да се отпусне зоната, намалявайки напрежението и подпомагайки проникването му. Може да се прилага без страх върху шията или гърба, зони, които обикновено са засегнати от прекарване на дълги периоди в гледане на мобилния телефон или седене пред компютъра.

Друг много ефективен начин е да го използвате в гореща вана. По този начин не само се бори специално в мускулите на гърба, но също така значително намалява общия стрес и тревожност, които могат да бъдат причините за него.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *