Как да облекчите разширените вени с домати

Прегледи: 820
4.7/5 (8 гласа)

Как да си приготвите доматен сок за облекчаване на разширени вени

Доматът може да се консумира по много начини за лечение на разширени вени. Той е универсален зеленчук в кухнята, който може да се яде суров, например в салати, в допълнение към приготвянето му по различни начини, за да придружава ястия или да се пие чрез добре познатия сок или доматен сок.

Тази напитка е много ефективна за лечение на разширени вени, защото ви позволява да се възползвате от целия сок и течност от този зеленчук. Днес ви показваме как да си приготвите доматен сок за лечение на разширени вени, ще видите, че приготвянето на доматен сок е много лесно, само трябва да следвате следните стъпки:

С помощта на блендер пасирайте два домата, докато получите сок, който има леко плътна текстура, но без да е млечен шейк. Приемайте по 2 големи чаши на ден, една сутрин на гладно и друга на обяд преди хранене. Можете да ги приемате, докато се почувствате по-добре от проблема с разширените вени.

Можете също така да изберете да пиете доматен сок или да предпочитате да ядете доматите сурови в салати или варени като гарнитура или в сосове.

Суров домат за лечение на разширени вени

Един от най-добрите начини е да ядете домати в салати.

Варени домати: Друг вариант е да сварите домати, които можете да ядете като гарнитура към ястия, приготвени с паста, ориз, месо или риба. В този случай подготовката се състои в варенето им с кожата им в много гореща вода. След тази стъпка просто трябва да ги обелите и да ги сервирате цели, ако не са много големи или да ги нарежете.

Само домат: Друга добра алтернатива на яденето на натурален домат е да се яде сам. Всъщност няколко резена от този зеленчук могат да бъдат идеална гарнитура към месо или риба, без да се налага да го варите или добавяте към салати.

Доматени сосове: Доматеният сос е начин да увеличите ежедневната консумация на домати за лечение на разширени вени. Приготвянето му е просто. Само трябва да се натроши и задуши с малко олио. Това е основен доматен сос, към който можете да добавите други съставки като ароматни билки, например риган, за да промените вкуса му, така че храната да не е еднообразна.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *