Как да предотвратим и премахнем гъбичките по ноктите на краката

Прегледи: 299
4.8/5 (6 гласа)

Гъбичките по ноктите са често срещана инфекция. Започва като бяло или жълто-кафяво петно ​​под върха на нокътя на ръката или крака. Тъй като гъбичната инфекция се задълбочава, нокътят може да се обезцвети, да се удебели и да се влоши по ръба. Гъбичките по ноктите могат да засегнат много нокти.

Съвети за предотвратяване на гъбичките по ноктите на краката

Важно е да избягвате да ходите боси през многолюдни места като обществени душове, басейни, фитнес зали, съблекални и др.

Преди да се обуете, трябва да се обърне специално внимание на правилното почистване и подсушаване на краката.

Ако се грижим за ноктите си и обикновено ги режем, трябва да използваме само една нокторезачка, ничия друга. Когато режете ноктите, правете го под прав ъгъл, когато е възможно.

Чорапите, които използваме, трябва да са 100% памук, защото абсорбират влагата от краката. В случай, че се намокрят, това, което трябва да направите, е да ги смените и да намажете краката с талк, за да избегнете навлажняване.

Когато носите обувки, трябва да заложите на качествена кожа и да не са много тесни. Гъбичките се размножават в тъмна, влажна среда с лоша вентилация.

Запарка от мащерка

Сварете 2 чаши вода с 3 супени лъжици мащерка за около 5 минути. Покрийте и ще оставете запарката да изстине. След това с памучен тампон, напоен със сместа, нанесете върху засегнатите нокти. Повтаряйте тази операция в продължение на три седмици.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *