Бабина рецепта при проблем с възпалени венци

Бабина рецепта при проблем с възпалени венци
Прегледи: 1 473
5/5 (10 гласа)

Когато микробите и бактериите се натрупват в устата, можем да изпитаме някои състояния като кариес, пародонтални заболявания или възпалени венци.

Гингивитът е доста често срещано заболяване, което включва възпаление на областта на венците, което ги кара да кървят или причиняват силен дискомфорт.

Днес ви предлагаме едно домашно средство за възпалени венци, които ще ви помогнат да се похвалите с перфектна и здрава усмивка.

Причини за възпалени венци


Може да ви интересува

1. Една от най-честите причини за възпалени венци е гингивитът, който е съпроводен с болка и кървене. Трябва да се лекува добре, в противен случай рискуваме гингивитът да се превърне в хроничен пародонтит, излагайки зъбите ни на риск.

2. Зад възпалението на венците може да се открие проблем при възстановяването на зъбите или неправилно поставена зъбна протеза.

3. Лошата хигиена или неправилното хранене също могат да причинят възпаление на венците. Същото може да се каже и за навици като тютюнопушенето, което включва възпаление на венците сред своите ефекти.

Може да ви интересува:  Отлично домашно средство за бързо премахване на бръчки и признаци на стареене!

4. Можем също да страдаме от възпаление на венците поради бактериална или гъбична инфекция и дори вирус. Заболявания като диабет, рак, анемия, синдром на Бехчет, сърдечни проблеми или скорбут могат да бъдат придружени от симптоми като подути венци.

Домашно средство за възпаление и кървене на венците

ЛИМОНОВ СОК

Лимоновият сок има противовъзпалителни и антисептични свойства, които могат да помогнат за облекчаване на гингивит. Киселинността на лимона предотвратява размножаването на бактериите и регулира нивото на pH в устата, което също облекчава лошия дъх.

Начин на приготвяне

Смесете сока от половин лимон с чаша топла вода. Изплакнете устата си с него, но не поглъщайте сместа. Правете това изплакване два пъти на ден, но не твърде често, само при специфични лечения, тъй като киселината може да атакува емайла.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *