Непознатите лечебни свойства на този природен дар

Прегледи: 533
5/5 (14 гласа)

Магнолията е дърво, произхождащо от Китай, което се използва като естествено лекарство.

От магнолията са направени лекарства за проблеми, които засягат храносмилателната система, за стрес или тревожност и за респираторни заболявания като бронхит или астма.

На запад кората на дървото магнолия се използва за медицински цели, въпреки че употребата й е по-малка, отколкото в Китай, като се ограничава до лечение на треска и като тоник.

За лечение на тези заболявания се използва сухата кора, получена от младите клонки, която трябва да се набере през есента и да се изсуши на слънце.

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА МАГНОЛИЯТА

  • Борба със запека

Консумацията на чай от магнолия помага за храносмилателната система, която работи на 100%, предотвратява запек, лошо храносмилане, облекчава диария, чревни спазми, гадене и повръщане.

  • Бори се с безсънието

Маслото, извлечено от това растение, се използва често благодарение на своя успокояващ и релаксиращ аромат за лечение на тревожност, безсъние и проблеми със стреса, тъй като е описано като растение, което е пет пъти по-мощно от много популярни анксиолитици.

  • Помага за отслабване

Сред качествата на магнолията е нейният потенциал да ни помогне да отслабнем, тъй като честата консумация на билкови комбинации с това растение благоприятства загубата на тегло. Това растение успява да намали нивата на кортизол, хормон, който е свързан с трудностите при наднормено тегло.

  • Тинктура от магнолия за високо кръвно налягане

Природните продукти от магнолия понижават кръвното налягане, което води до по-добро цялостно здраве, също намаляват болката в сърцето и забавят сърдечния ритъм.

Как да си направим запарка от магнолия

Първо, водата се кипва в тенджера и след това изсушените и нарязани венчелистчета се варят пет минути, като обикновено се смесват с други растения като пасифлора, обикновен мак, маточина и звездовиден анасон. След това оставете да престои още пет минути и прецедете.

Пийте по една чаша на ден в продължение на една седмица. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *