1 чаша целина и 1 чаша краставица! След 3 дни тялото ви ще бъде с 15 години по-младо!

Прегледи: 2 685
5/5 (17 гласа)

Целината е зеленчук с ниско съдържание на калории. Тя помага за правилното функциониране както на храносмилателната, така и на сърдечно-съдовата система, благодарение на фибрите си, поради което е един от най-използваните зеленчуци в салатите и готвенето като цяло.

Този зелен зеленчук, чиито стъбла образуват дебела дръжка с клиновидни листа, подобни на кориандъра, също съдържа антиоксиданти, които са необходими за предотвратяване на заболявания в организма. Целината се състои от 95% вода, което я прави добър източник на витамин К. 

Колкото до краставицата, тя е зеленчук с висок процент хранителни вещества за човешкия организъм. Това е зеленчук, който има висок процент витамини, вода и антиоксиданти, поради което помага за детоксикация на тялото.

Краставицата също така помага за предотвратяване на камъни в бъбреците, понижава нивата на кръвната захар и осигурява на тялото добро количество витамин С.

Благодарение на свойствата на краставицата, тя помага за изгаряне на мазнини и пречистване на вещества, натрупани в тялото. Тялото може да загуби до три килограма, ако се включи в балансирана диета, тъй като съдържа само 16 калории на 100 грама.

Ползи от целина и краставици

  • Намалява холестерола: тези храни са с ниско съдържание на мазнини и имат много вода, те намаляват окисляването на мазнините и предотвратяват синтеза на холестерол.
  • Регулира гастрита: включването на целина и краставици в ежедневната диета помага за намаляване на киселинния рефлукс, поради което се препоръчва на страдащите от гастрит.
  • Подобрява кръвното налягане: този сок съдържа голямо количество калий, магнезий и фибри, поради което се счита за много полезен за здравето на сърцето и за намаляване на кръвното налягане.

Как да си приготвим сок от целина и краставици

Съставки

Целина – 8 стръка
Краставица – 2 бр

Начин на приготвяне

Нарязваме стръковете целина и ги изсипваме в блендер. Измиваме много добре краставиците и ги нарязваме. Добавяме краставиците към целината и ги смиламе.

В кана изсипваме сока и съхраняваме в хладилник. Пием по една чаша сутрин на гладно в продължение на една седмица.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *