Синдром на раздразнените черва! Най-ефективният домашен лек

Прегледи: 1 673
5/5 (12 гласа)

Синдромът на раздразнените черва е известен със своите симптоми като болка в корема, диария или запек. Но има и други като: подуване на корема, колики и газове. Въпреки че този синдром е болезнен, той не засяга сериозно храносмилателния тракт.

Ментата, известна със свежия си аромат, е растение, използвано най-често като подправка към някои ястия и най-вече към безалкохолни напитки.

Листата от мента помагат за изгарянето на мазнините и намаляват възпалението на корема. Въпреки това, в допълнение към отслабващите си способности, той е идеална напитка при болки в стомаха и за облекчаване на газове. Благодарение на ментола, който има растението мента, то се използва за борба с чревния дискомфорт, тъй като улеснява храносмилането.

Чай от мента за успокояване на червата

Чаят от мента е отлично естествено средство за раздразнено дебело черво, тъй като храносмилателните свойства на това растение са добре известни, намалявайки наличието на газове и подобрявайки храносмилателните разстройства. Но в конкретния случай на синдрома на раздразнените черва, той помага за успокояване на спазмите на този орган.

Как да приготвим чай от мента 

Съставки

20 грама прясна мента.
500 мл вода

Начин на приготвяне

Налейте вода в тенджера. Измийте добре ментата и я добавете, когато водата започне да завира.
При точката на кипене изключете котлона и покрийте тенджерата. Оставете да почине за около 5 минути. Прецедете и сервирайте. Пийте по две чаши на ден в продължение на една седмица.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *