Как да намалите холестерола без хапчета

Прегледи: 354
5/5 (14 гласа)

Високият холестерол е основната причина за сърдечни заболявания в света, така че е от съществено значение да търсим начини за намаляване на високите нива на холестерол и по този начин да гарантираме здравето на сърцето си.

Ако нивата на холестерола ви са високи, тогава е препоръчително да приложите някои промени в навиците си, за да намалите холестерола без хапчета.

Бял чай

Белият чай се приготвя от растението Camellia sinensis, това е чай богат на полифеноли, това са съединения, които му придават антиоксидантни свойства, оказващи положителен ефект върху здравето.

Благодарение на катехините, които съдържа, антиоксидант от семейството на флавоноидите, белият чай е идеален вариант за регулиране на холестерола, като помага за намаляване на лошия холестерол и повишаване на добрия холестерол. В допълнение, той е полезен при лечението на високо и ниско кръвно налягане, тъй като позволява да се регулира артериалната функция и кръвообращението.

В допълнение към това белият чай има противовъзпалителни, стимулиращи, антидепресивни, антиатерогенни, антихипертензивни, антимутагенни, антимикробни, противоракови, понижаващи липидите, невропротективни и антидиабетни свойства, като също така помага за повишаване на защитните сили и подобряване на имунната система.

Начин на приготвяне и прием на бял чай

Пропорцията за приготвяне на бял чай е 2 равни чаени лъжички за всяка чаша вода. По време на приготвянето водата трябва да се загрее, докато заври, след което котлонът се изключва и се добавя чаят. Покрийте и оставете да почине за 5 минути.

Пийте по една или две чаши на ден, консумацията му трябва да става 1 час преди или след хранене. За предпочитане е да се консумира без добавяне на захар или подсладители. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *