Домашно средство за премахване на тъмни петна по лицето за чувствителна кожа

Прегледи: 1 272
4.8/5 (23 гласа)

Защо се появяват петна по лицето?

За да се отървете от тъмните петна, е важно да знаете причините за появата им. По този начин можете да предприемете необходимите стъпки, за да предотвратите повторното им появяване в бъдеще.

Причините за тъмните петна по кожата могат да бъдат различни: лоша диета или лоши навици (прекомерно пушене и алкохол), както и прекомерната слънчева радиация обикновено са най-честите причини.

Преди да започнете лечението против петна, ви предлагаме да ексфолирате лицето си. По този начин ще премахнете мъртвите клетки и ще допринесете за регенерацията на кожата.

Домашни средства за премахване на тъмни петна по лицето


Може да ви интересува

Ако искате да опитате домашни средства за премахване на петна по лицето си, има някои естествени съставки, които могат да ви помогнат. Имайте предвид, че ако петната са много тъмни или силно изразени, тези видове домашни процедури може да не са достатъчни за бързото премахване на петната.

Може да ви интересува:  Раздразнено дебело черво: чай за естествено облекчаване на симптомите

Това лечение, в допълнение към намаляването на кожните петна, ще помогне за подхранване и намаляване на възпалението на лицето ви. Кремът от куркума и мед е идеален за чувствителна кожа, а съдържанието на куркумин е полезно за изсветляване на кожата. На свой ред ензимите в меда помагат на кожата да се освободи от тъмни пори.

За да го подготвите, просто трябва да следвате тези прости инструкции:

Смесете праха от куркума с висококачествен мед, докато получите паста с плътна текстура.
Нанесете крема като маска и го оставете на лицето за около половин час.
Отстранете го с обилно количество вода. Не забравяйте, че това естествено средство е предназначено за премахване на петна по чувствителната кожа.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *