Домашно средство за бързо избелване на ноктите! Край на неприятния жълтеникав цвят

Прегледи: 496
5/5 (13 гласа)

Как да избелите жълти нокти

Употребата на определени продукти и емайли, както и тютюнопушенето и неправилното хранене водят до износване на оригиналния тон на ноктите ни, докато придобият неприятен жълтеникав цвят. В най-лошия случай този цвят може да се дължи на появата на гъбички, които, ако не бъдат лекувани навреме, могат да се разпространят и по останалите нокти.

За да не се случи това и ноктите ви бързо да възстановят белотата си, ето едно перфектно домашно средство за бързо и безпроблемно избелване на ноктите. 

Лимон за жълти нокти

Избелващите свойства на лимона са добре известни в цял свят, поради което тази съставка се използва за почистване на предмети, дрехи и дори кожа. Ако искате да премахнете петна от ноктите си, да почистите кожата си в дълбочина и да придадете на ръцете си изгубения блясък, това е най-доброто средство за вас.

Независимо дали ноктите ви са жълти поради лак или хормонален дисбаланс, приемането на лимон всеки ден ще ви позволи да възстановите тази белота. Освен това неговото противогъбично и антисептично действие облекчава появата на гъбички и инфекции. 

Нанесете чист лимонов сок (не го смесвайте с вода или други съставки) върху ноктите си.
Използвайте памуче или клечка за уши, за да разнесете добре сока.
Оставете продукта да действа 15-20 минути и след това отстранете лимона с топла вода.
Не забравяйте да нанесете овлажняващ крем, след като използвате лимон, тъй като един от недостатъците на това домашно лекарство е, че може да изсуши кожата.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *