Това течно злато е много ефективно за намаляване на бръчките около очите и предотвратява стареенето

Прегледи: 758
4.7/5 (9 гласа)

Аргановото масло е популярно в света на красотата и козметиката поради отличните си свойства и ползи за нашата кожа. Това течно злато е много ефективно за лечение на появата на бръчки по лицето ни, особено около очите, една от най-деликатните области на нашата кожа, където се появяват първите бръчки.

Основните предимства на аргановото масло за околоочния контур

  • Предотвратява тъмните кръгове и мимическите линии

Аргановото масло е богато на ненаситени мастни масла, включително мастни киселини омега 6 и омега 9. Благодарение на антиоксидантните и хранителни свойства на мазнините в това масло, то се превръща в чудесен съюзник, тъй като се синтезира с колагена на нашата кожа, който е от съществено значение за поддържане на неговата твърдост. Този синтез прави аргановото масло да помага както за предотвратяване, така и за борба с вдлъбнатините, които се образуват поради тъмните кръгове и мимическите линии.

  • Борба с преждевременното стареене

Аргановото масло има и регенериращи свойства благодарение на богатството си на токосфероли и витамин Е, които ни предпазват от свободните радикали, намаляват бръчките около очите и предотвратяват стареенето.

  • Възвръща еластичността и твърдостта

Няколко капки от това арганово масло в зоната около очите на ден могат да върнат младостта на очите ни. Както казахме, той има отлични хранителни и антиоксидантни свойства, които поддържат кожата около очите ни гладка и копринена. В допълнение, благодарение на витамин Е, той също така помага да се осигури еластичност и стегнатост на нашата кожа.

Други ползи от аргановото масло за зоната около очите

  • Той е идеален за премахване на признаците на изтощение и умора в очите, благодарение на дрениращите си свойства.
  • Това е лечение, което хидратира очите ни в дълбочина, тъй като е в състояние да проникне в слоевете на нашата кожа.
  • Той е особено подходящ за много сухи или стегнати околоочни контури, тъй като има отлични подхранващи свойства, но също така е идеален за всички типове кожа поради бързото си усвояване.
  • Може също така да премахне петната, които се появяват около очите, благодарение на регенеративните си свойства.
  • Подобрява циркулацията под очите ни, като по този начин помага за намаляване на възможните торбички, които се появяват около очите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *