Мощна рецепта, която помага за намаляване на възпалението, детоксикация и премахване на всички токсини от черния дроб

Прегледи: 376
4.7/5 (10 гласа)

Черният дроб е отговорен за поддържането на нашата имунна система, синтезирането на протеини и почистването на кръвта от вируси или бактерии. За всички тези задачи, които трябва да бъдат извършени, от съществено значение е той да функционира оптимално, за да се избегнат заболяванията, които могат да възникнат, ако черният дроб е пълен с отпадъци.

Грейпфрутът е диуретичен плод, който благодарение на високото си съдържание на витамин С и бета-каротин се превръща в естествен антиоксидант, отличен за подпомагане на премахването на отпадъците.

В допълнение, редовната му консумация спомага за насърчаване на производството на ензими, които детоксикират черния дроб и го укрепват, като по този начин подобряват функцията му срещу заболявания.

Благодарение на съвместната си функция със зехтина, помага за намаляване на възпалението, детоксикация и изхвърляне на всички токсини, не само от черния дроб, но и от тялото като цяло.

Предлагаме ви една много лесна рецепта за детоксикация на черния дроб и прочистване на кръвта!

Съставки

2 супени лъжици зехтин
½ грейпфрут
½ лимон
1 скилидка чесън

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме грейпфрута и лимона. Добавяме ги в блендер. Настъргваме скилидката чесън. Добавяме я към блендера заедно с двете супени лъжици зехтин.

Смиламе, докато се образува паста и я оставяме да престои за един час. Консумираме 1 супена лъжица от сместа директно или можем да разредим тази супена лъжица в чаша вода.
Най-препоръчително е тази смес да се приема сутрин и вечер в продължение на 2 до 3 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *