Тази комбинация е полезна за нашето здраве! Почиства тялото и помага за поддържане на холестерола, това са някои от многото предимства

Прегледи: 248
4.9/5 (11 гласа)

Кафето е една от най-консумираните напитки в света и през последните години има много изследвания, които подкрепят полезните му свойства за здравето. Кофеинът, който съдържа, го прави мощен стимулант за нервната система и към това действие трябва да добавим неговия принос от антиоксидантни вещества.

От своя страна, лимонът е естествен източник на витамин С. Той е естествен антибиотик, който укрепва имунната система, като е ефективен в борбата с инфекциозни процеси, които могат да засегнат тялото. Неговите фибри допринасят за добрия метаболизъм на мазнините и помагат за поддържане на холестерола в кръвта.

Ползи от пиенето на кафе с лимон на празен стомах

  • Повишена скорост на метаболизма

Кофеинът благоприятства термогенезата, т.е. метаболитния процес, чрез който тялото трансформира и използва енергия (калории), за да поддържа собствената си телесна температура. Ускореният метаболизъм и повишаването на термогенезата предполагат по-голям калориен разход и по-голямо изгаряне на натрупаните мазнини.

  • Принос на хранителни вещества и засищаща напитка

По същия начин кафето с лимон осигурява важни микроелементи сутрин като: калций, магнезий, фосфор и витамин С за успешно посрещане на деня. Фибрите в лимоновия сок (натурален и без прецеждане) също са добър съюзник в диетите за контрол на теглото.

  • Обгрижване на кожата

Мощните антиоксидантни свойства на кафето, осигурени от съдържанието на полифеноли, заедно с витамин С в лимона, правят тази напитка съюзник на красотата, когато става въпрос за поддържане на кожата по-млада и по-грижена.

  • Активен ум и тяло

Кафето е стимулираща напитка, така че пиенето му с лимон сутрин ще помогне за активиране на нервната система, благоприятствайки добрата физическа и умствена активност през деня.

  • Подпомага пречистването на организма

Кафето с лимон първото нещо сутрин може да действа като детоксикираща напитка, помагайки за елиминирането на мазнините и токсините, като по този начин насърчава загубата на тегло.

Как да пием кафе с лимон

Приготвянето на кафе с лимон е много лесно, тъй като става въпрос просто за добавяне на една или две супени лъжици лимонов сок към чаша кафе с малко захар или захарин, ако искате.

Напитката може да се приема топла или студена, както желаете, а също така можете да добавите малко ванилия или канела, ако харесвате вкуса, който придават тези сладки подправки.

Като цяло, ако целта ви е да пиете кафе с лимон, за да отслабнете или да прочистите тялото, идеалното е да го приемате сутрин, на празен стомах.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *