Облекчава болки в краката, разширени вени и артрит! Всеки трябва да знае този домашен лек

Облекчава болки в краката, разширени вени и артрит! Всеки трябва да знае този домашен лек
Прегледи: 557
4.6/5 (11 гласа)

Разширените вени са здравословен проблем, защото са отражение на състоянието на кръвоносната система и освен това могат да болят и създават общ дискомфорт. Те също са естетически проблем, тъй като вените с лилав цвят и по-дебели или изпъкнали се забелязват по краката, където обикновено се появяват.

Свойства на доматите за лечение на разширени вени

Доматът е един от най-добрите зеленчуци за лечение на разширени вени, тъй като ползите от домата са много и служат за атакуване на различни фронтове на този проблем, като възпаление на вените, както и има успокояващи и антикоагулантни свойства и помага за укрепване на кръвоносните съдове.

Компонентите на домата:

  • Ликопен: доматите са богати на ликопен, който е естествен антиоксидант, който има особеността да намалява възпалението и в този случай ще намали възпалението във вените.
  • Флавоноиди: голямото му съдържание на флавоноиди позволява укрепване на кръвоносните съдове.
  • pH: доматът е зеленчук, който се характеризира с pH между 4,2 и 4,9. Това pH означава, че се счита, че доматът има висока степен на киселинност, което е полезно за лечение на разширени вени, тъй като затруднява съсирването на кръвта.
Може да ви интересува:  Портокалов крем за премахване на тъмни петна по лицето

Може да ви интересува

Как да лекувате разширени вени с доматени лапи

Освен да ядете домати, независимо дали в сок, салати или варени, можете да използвате този зеленчук и в лапи. Те са полезни, за да забележите известно облекчение в краката, тъй като охлаждат, успокояват дискомфорта и намаляват възпалението.

Начин на употреба

Измийте домата и го подсушете добре, за да няма следи от мръсотия и вода.
Нарежете го на филийки и ги поставете в областта на разширените вени, като внимавате да не паднат семките или да се изгуби сокът им.

С помощта на бинтове или найлоново фолио превързваме, така че резените да останат неподвижни. След като мястото е превързано, просто трябва да изчакате доматът да подейства. Оставете за около 30 минути, но можете да извадите резените домати, когато забележите, че сокът им е изсъхнал. Лапата с домати за облекчаване на разширени вени може да се прави няколко пъти на ден.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *