Ако страдате от артрит, трябва да видите тази рецепта!

Прегледи: 885
4.8/5 (18 гласа)

Натуралните сокове са много ефективно средство за облекчаване на симптомите на артрит и допълват предписаното от лекаря лечение. Артритът е заболяване, което се характеризира с възпаление на ставите и следователно причинява силна болка на тези, които страдат от него.

Сред всички варианти на тази патология най-често се открояват ревматоидният артрит, артрозата, подаграта и тендинитът. За да намалите болката, доколкото е възможно, трябва да спортувате постоянно и да вземете предвид някои природни препоръки като приема на сок.

Предлагаме ви един много лесен за приготвяне сок, полезен при лечение на артрит!

Сок от целина за артрит

Едно от най-добрите естествени средства за борба със симптомите на артрит е целината. Това се дължи на полиацетилена, който го съставя, вещество с противовъзпалителни свойства и високия прием на натрий и калий, които имат способността да елиминират калциевите отлагания, генерирани от болестта.

По същия начин този зеленчук е чудесен източник на витамин С, който е от съществено значение за лечението на артрит.

Съставки

6 стръка целина
Вода по желание

Начин на приготвяне

Измийте добре стръковете целина, премахнете листата и ги нарежете. След това ги сложете в блендер и ги пасирайте. Ако нямате този прибор, използвайте съд с висок ръб и го обработете с миксер. Веднъж натрошена, можете да я вземете както е или да добавите вода, за да стане сместа по-течна.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *