Домашна маска за премахване на петна по лицето

Прегледи: 586
5/5 (4 гласа)

Една от най-честите естетически грижи днес е да имаме гладка, тонизирана и без петна кожа. Наличието на по-тъмни тонове на кожата или петна прави тена на кожата ни неравномерен и може да я накара да изглежда по-стара.

Съставки

Прясно мляко
Памук за премахване на грим

Начин на приготвяне

Загряваме прясното мляко до хладка температура. След това с помощта на напоен с него памук за премахване на грим го разнасяме върху лицето си, предварително измито за отстраняване на грим или други остатъци.

След това трябва да изчакаме около 15 минути, преди да измием лицето си обилно с вода, за да отстраним всякакви остатъци, независимо колко малки са.

Правим тази маска веднъж на ден в продължение на няколко дни подред, няколко седмици, но ще видим, че от първия момент можем да забележим резултатите.

Млечна маска за премахване на петна по лицето

Млякото е от продуктите, които се използват от древни времена, за да поддържат кожата гладка и чиста. Избелващият ефект се дължи на съдържанието на млечна киселина, която помага за премахване на мъртвите кожни клетки.

Един от основните компоненти на млякото, млечната киселина, е отговорен за придаването на млякото на тези полезни свойства за кожата, тъй като е един от най-известните ексфолианти. Успява да елиминира мъртвите клетки, като същевременно отговаря за подхранването по много интензивен начин, спомагайки за засилване на производството на колаген.

Така тонът на кожата се уеднаквява и нейната стегнатост се възстановява, като изглежда много по-мека. Също така е лекарство, което не предизвиква никакъв вид кожно раздразнение.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *