Ако страдате от артрит, трябва да видите тази рецепта! Резултатът ще ви изненада

Прегледи: 533
4.7/5 (12 гласа)

Артритът е подуване и чувствителност на една или повече стави. Основните симптоми на артрит са болки в ставите и скованост, които често се влошават с възрастта. Най-често срещаните видове артрит са остеоартрит и ревматоиден артрит.

Артритът включва разграждане на ставните структури, особено на хрущяла. Нормалният хрущял предпазва ставата и й позволява да се движи гладко. Хрущялът също така абсорбира удара, когато ставата е подложена на натиск, като например когато ходите.

Предлагаме ви домашен лек за намаляване на симптомите на артрит!

Черешов сок за артрит

Едно от най-популярните предимства на черешите е високото им съдържание на полифеноли, вещества със способността да се борят с възпалението, причинено от артрит и други възпалителни заболявания. Един от тези полифеноли е така нареченият антоцианин, естествен химикал, който освен противовъзпалително, е и мощен антиоксидант.

По същия начин черешите са друг чудесен източник на витамин С, така че съдържа всички необходими компоненти за намаляване на симптомите на артрит.

Съставки

150 г череши или повече, ако искате да приготвите повече сок

Начин на приготвяне

Измийте добре черешите, отстранете дръжката и костилката, нарежете ги и ги поставете в блендер. Смелете до получаване на хомогенна смес.

Пийте по една чаша всеки ден в продължение на 15 дни.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *