Лечебното растение, което прочиства черния ви дроб

Прегледи: 865
4.5/5 (8 гласа)

Черният дроб е органът, който отговаря за отделянето на жлъчката, необходима за смилането на мазнините, съхраняването на енергия и елиминирането на токсините. Той е този, който премахва различни вещества от кръвта, които могат да бъдат вредни за тялото и ги прави безвредни. По този начин е от съществено значение да се поддържа в добро състояние, тъй като може да се влоши поради лоша диета и излишък от някои напитки.

Глухарче, добър съюзник в грижата за черния дроб

Глухарчето е богато на витамини А и С, желязо, калций и калий, е добър съюзник в грижата за черния дроб. Той има двойно действие върху този орган: от една страна, стимулира производството на жлъчка (жлъчегонно действие), а от друга, изпразването й от жлъчния мехур в дванадесетопръстника, което улеснява усвояването на мазнините.

Консумацията на глухарче е силно препоръчителна за деконгестия на черния дроб и подобряване на функциите му, поради неговите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и като добро почистващо и храносмилателно растение. По този начин редовната му консумация може да предотврати възпалителни проблеми като затлъстяване на черния дроб.

Как се приготвя запарка от глухарче

Съставки

250 мл вода
2 супени лъжици изсушени листа и корени от глухарче
2 супени лъжици хвощ (по желание)

Начин на приготвяне

Оставете водата да заври в тенджера. След като заври се добавят глухарчето и хвощът (по желание). Оставете да се вари продължение на 10 минути и след това изключете котлона и оставете да престои още 10 минути.

Прецедете съдържанието и го приемайте след двете основни хранения.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *