Ето как да си направим най-лесната и ефективна маска против бръчки

Прегледи: 1 598
5/5 (4 гласа)

Домашно приготвените маски са чудесно средство за поддържане на кожата ни в перфектно състояние. Не е необходимо да купувате много скъп крем и ще можете да постигнете страхотни резултати, като използвате съставки, които имате у дома и на които също ще знаете произхода и основните им характеристики. По същия начин с домашно приготвените маски ще можете да решите много проблеми и много проблеми с красотата, включително и борбата с бръчките.

Маска от кисело мляко и копър

Свойствата на киселото мляко са много разнообразни, когато става въпрос за подобряване на кожата ни. Киселото мляко е мощно почистващо средство, което го кара да работи в маски за кожа, склонна към акне, като тази маска с кисело мляко и мед, а също така има деконгестантни свойства и премахва мъртвите клетки.

Копърът освен че се използва като ароматно растение за готвене, той може да бъде и отлично средство за красота и грижа за кожата.

Сред свойствата на копъра за кожата откриваме, че има антибактериални свойства, които ни помагат както да предотвратим, така и да намалим акнето. Благодарение на съдържанието на семената му в етерично масло или анетол, копърът има и отлични противовъзпалителни свойства, които намаляват зоните с акне и излишното омазняване на кожата.

Съставки

Натурално кисело мляко – 1 супена лъжица
Семена от копър и листа

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко със семената и с няколко натрошени листа до получаване на хомогенна паста. Нанесете върху кожата на лицето за 20 минути и отстранете с вода.

Повтаряйте тази процедура поне три пъти седмично.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *