Домашно лечение на ювенилен ревматоиден артрит

Прегледи: 173
5/5 (8 гласа)

Ювенилният ревматоиден артрит е най-често срещаният тип артрит при деца и юноши под 16-годишна възраст. Лошата диета, пълна с токсини и с ниско съдържание на хранителни вещества, по време на детството и юношеството може да причини възпаление и загуба на подвижност в ставите на детето.

По принцип, когато тази патология засяга непълнолетни, обикновено се появява в ставите на ръцете, коленете или краката. След установяване на симптомите и диагностициране на заболяването детският ревматолог ще започне най-подходящото лечение за борба с него. Въпреки това, има серия от естествени процедури, които можете да следвате като допълнение.

  1. Едно от най-ефективните домашни средства за борба с ювенилния ревматоиден артрит е бадемовото мляко. Бадемите са отличен източник на витамин Е, както и мощен естествен антиоксидант, необходим за укрепване на имунната система и елиминиране на излишните токсини от тялото.
  2. Друго от най-ефективните домашни средства за борба с ювенилния ревматоиден артрит е ябълковият оцет. При деца е най-добре да го прилагате чрез нежни масажи в засегнатите от заболяването зони или дори да загреете малко оцет, навлажнете кърпа или компрес в него, нанесете го върху увредените стави и оставете да действа. Топлината отпуска мускулите и намалява възпалението, причинено от ревматоиден артрит.
  3. Гелът от алое вера съдържа противовъзпалителни свойства, които могат да бъдат много полезни за облекчаване на болката при ювенилен ревматоиден артрит и намаляване на възпалението. Трябва да се прилага локално, тоест да се нанесе гел върху засегнатите стави и да се остави да действа няколко минути.
  4. Има много полезни натурални сокове за лечение на ювенилен ревматоиден артрит. Най-популярен и ефективен от всички е портокаловият сок, поради високото си съдържание на витамин С, важен за производството на колаген.
  5. Сокът от моркови е друго от най-ефективните природни средства за облекчаване на ювенилен артрит, както и за здраве. Морковите са естествен източник на витамин А, идеален за намаляване на симптомите на тази патология и укрепване на имунната система, за да елиминира по-бързо токсините.
  6. Същото важи и за сока от целина, който се смята за един от най-добрите домашни лекове за ревматоиден артрит, както при млади, така и при възрастни. Има противовъзпалителни свойства, идеални за намаляване на болката и възпалението в ставите и укрепва имунната система.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *