Свойства и ползи от това цвете за косата

Прегледи: 1 918
4.9/5 (7 гласа)

Свойства на невен за коса

Най-важното свойство на невена е способността му да овлажнява кожата и скалпа. В допълнение, това цвете подхранва фибрите на косъма, като е отлична съставка за хидратиращи натурални шампоани. Това растение с жълти цветя обаче носи и други ползи за косата.

Цветето на невена има изсветляващи свойства, тъй като неговите пигменти са по-светли от пигментите на тъмната коса.

Максимална хидратация. Благодарение на своите компоненти, невенът е отличен овлажнител. Поради тази причина той е често срещана съставка в натуралните шампоани за деликатна коса: той не само предотвратява дехидратацията на кожата, но също така изкоренява и предотвратява проблеми като пърхота.


Може да ви интересува

По-дълга и по-обилна коса. Друго от свойствата на невена е, че благоприятства растежа на косата. Пърхотът и сухотата са фактори, които пречат на растежа на косата. Невенът убива и двете, като по този начин насърчава растежа на силна и здрава грива.

По-блестяща коса. Освен това поради своята овлажняваща сила, невенът има свойството да осигурява блясък и хидратация на косата. Резултатът е копринена и блестяща грива през цялата година.

Шампоан от невен: за какво е и как да го направите

Можете да закупите шампоан с невен в магазини за натурални продукти, в някои билкарници, в супермаркети и онлайн, но можете също да изберете да го направите, защото е лесно и евтино. За да си направите шампоан от невен ви трябват само:

Може да ви интересува:  Най-мощното естествено лекарство за намаляване на възпалението и прочистване на белите дробове!

Съставки

Празна бутилка от шампоан
Шампоан с неутрално pH
Свежи цветове от невен
Вода за инфузия
Масло от невен

Начин на приготвяне и използване

Изберете да приготвите концентрираната запарка от невен или да използвате маслото.
В първия случай ще трябва да приготвите инфузия от невен с достатъчен брой цветове от това растение, така че да имате концентрирана инфузия и да заема половината бутилка шампоан. Когато запарката е студена, я изсипете в бутилката.

Сега добавете шампоана с неутрално рН почти до напълване на бутилката и добавете супена лъжица масло от невен. Уверете се, че бутилката не е напълно пълна, за да можете да разбъркате добре продукта.

Ако не искате да използвате инфузията и изберете маслото, тогава трябва да имате бутилка със среден размер шампоан с неутрално pH или мек натурален продукт със свойства, подобни на невен, като шампоан с алое вера, и да добавите между 1 и 3 супени лъжици масло от невен. Разбъркайте добре и можете да го използвате.
Можете да го използвате като обикновен шампоан за измиване на косата 2-3 пъти седмично.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *