Домашен лек за понижаване на холестерола без лекарства

Домашен лек за понижаване на холестерола без лекарства
Прегледи: 5 834
4.7/5 (55 гласа)

Излишъкът от лош холестерол в кръвта значително увеличава риска от сърдечни заболявания или диабет. Този вид холестерол може да причини блокиране на кръвообращението и да има много сериозни последици върху нормалното функциониране на жизненоважни органи.

Ето защо е важно да поддържаме нивата му регулирани и да се грижим за себе си чрез здравословни навици на живот. Освен това винаги е полезно да знаем какви естествени продукти или храни могат да ни помогнат.

Добро домашно лекарство за понижаване на холестерола е консумацията на вода с овесени ядки. Фибрите, съдържащи се в тази зърнена култура, се преработват лесно от организма и успяват да забавят процеса на усвояване на мазнините и захарите от приетата храна. Ето защо позволява да се регулират нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта. Ето как да си направим вода от овесени ядки.


Може да ви интересува

Съставки

1 чаша овесени ядки
3 литра вода

Начин на приготвяне

За да направите тази рецепта за вода с овесени ядки, ще ви трябва еквивалентът в грамове на чаша овесени ядки и 3 литра вода. По желание можете да добавите някакъв вид подсладител, за да го подсладите, когато е готово за пиене, както и пръчици канела, за да го овкусите и да му придадете повече вкус.

Може да ви интересува:  Домашно средство за изгаряне на коремни мазнини и прочистване на червата

Първото нещо, което ще направим, за да приготвим водата от овесени ядки, е да блендираме или разбием люспите с малко вода. Използвайте достатъчно вода, за да покриете люспите, останалото ще запазим за по-късно.

Най-добре е да използвате блендер или миксер, за да смелите добре овесените ядки, точно както бихме направили, за да приготвим овесено мляко.

Когато имате добре натрошени овесени ядки, вземете тенджера или тенджера, налейте останалата вода, добавете овесените ядки и оставете всичко да заври. Когато достигне точката на кипене, оставете за пет минути и изключете котлона. Ако сте решили да овкусите водата с овесени ядки, добавете в тенджерата и една-две пръчици канела.

Оставете да се охлади малко и прецедете водата с овесени ядки, ако не обичате да става на бучки, използвайте фина мрежеста цедка. След като го прецедите, трябва да го оставите в хладилника, за да може да се съхрани. 

Пийте по една чаша вода с овесени ядки сутрин на гладно. 

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *