Лечебно растение, което поддържа диабета под контрол

Прегледи: 866
4.5/5 (8 гласа)

Диабетът е сравнително често срещано заболяване, което засяга нивата на кръвната захар, тъй като пациентите с този проблем са склонни да ги имат особено високи. Това се случва поради неправилно управление на инсулина, хормонът, който помага на глюкозата да влезе в клетките, за да ги снабди с енергия.

Въпреки че хората с този проблем обикновено имат предписани лекарства, истината е, че има лечебни растения, които помагат за контролиране на диабета и които могат да се приемат като ресурс у дома.

Приготвянето на тази запарка е много лесно и може да ви помогне да поддържате кръвната захар на оптимално ниво и по този начин да контролирате диабета.

Запарка от стевия

Стевия е растение, което е известно и широко използвано като подсладител за замяна на рафинираните захари с по-здравословна съставка. Този вид съставка предизвиква производството на инсулин, понижавайки нивата на глюкозата и може да се приема чрез приготвяне на инфузия.

Съставки

Стевия – 10 изсушени листа
Вода – 1 л

Начин на приготвяне

За да започнете, ще ви трябва един литър вода. Оставете го да се загрее, докато достигне точката на кипене. След като водата заври, добавете около 10 изсушени листа стевия.

Оставете запарката да престои на изключен огън за около 10 минути. Това ще позволи на свойствата и ароматите на стевията да бъдат напълно освободени във водата.

След като инфузията е готова,  можете да добавите няколко капки лимон.

Важно е да се отбележи, че изсушените листа на стевия са естествено по-сладки от захарта, което прави тази инфузия идеален вариант за след хранене, тъй като също така насърчава храносмилането. Пием по една чаша на ден.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *