Истинско чудо на природата! 2 мощни съставки за премахване на бръчки

Прегледи: 498
4.8/5 (11 гласа)

Природата ни предоставя растения, които могат да направят много за красотата на нашата кожа, а когато става въпрос за насърчаване на нейната младост и забавяне на стареенето, розмаринът се откроява сред всички тях.

Причината се крие в съдържащите се в него антиоксидантни компоненти, които действат в тялото и върху кожата, благоприятствайки обновяването на клетките и запазвайки младостта на всички тъкани. В допълнение към това, той е стягащ и противовъзпалителен, така че ви позволява да получите по-чиста и по-здрава кожа.

Крем против бръчки с розмарин и зехтин

Съставки

10 стръка розмарин
1/2 чаша зехтин

Начин на приготвяне

В буркан, който след това да затворите с капак, поставете листенцата розмарин, които се отделят от клонките на растението. За да премахнете листата, можете да вземете клонката розмарин от единия край и да плъзнете надолу с другата ръка.

Добавете зехтина в буркана. Покрийте бъркана и го разклатете енергично, така че двете съставки да се смесят добре.
Поставете буркана на тъмно място без влага, за да се накисва сместа за около 2 дни. Накрая прецедете препарата и го изсипете в друг чист буркан.

Начин на приложение

Полученият крем нанесете върху лицето с помощта на четка, оставете да подейства 20-30 минути и след това време го отстранете обилно с хладка вода. Можете да извършвате лечението 1 или 2 пъти седмично.

Тази маска не е много подходяща за мазна кожа поради съдържащия се в нея зехтин.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *