Замъглено и уморено зрение! Естествено средство за борба с него

Прегледи: 327
4.7/5 (7 гласа)

Уморените очи са състояние, от което много хора страдат всеки ден, особено тези, които трябва да прекарват няколко часа пред компютъра, четейки, учейки и т.н. Този навик води до умора на очите и дехидратация, раздразнение и зачервяване, което води до различни неразположения и дори общ дискомфорт.

Ако искате да отпуснете очите си през целия ден или след тежък работен ден, можете да прибегнете до прости естествени лечения, които ще ви помогнат да отпушите зоната и да имате много по-отпочинал вид.

Гел от алое вера

Има много признати ползи от алое вера за здравето на организма, сред които е и великолепната грижа, която предлага за очите. Има антибактериални, противовъзпалителни и успокояващи свойства, така че несъмнено е чудесна алтернатива за борба с умората на очите, деконгестия в областта и намаляване на усещането за парене и тежест.

В допълнение, различни проучвания разкриват неговите положителни ефекти при защита на очите от слънчевите UV лъчи и подобряване на здравето им в случай на катаракта, дегенерация на ретината или заболявания на роговицата.

Начин на приложение

Най-добре е да си купите гела, който е в листа от алое и да го нанесете директно около очите, като оставите да действа 15 минути. Друг вариант е да си купите чист гел от алое вера и да го използвате по същия начин или да напоите марля с течността и да я поставите върху клепачите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *