Природен лек за контрол на нивата на пикочна киселина

Природен лек за контрол на нивата на пикочна киселина
Прегледи: 4 825
4.8/5 (24 гласа)

Пикочната киселина е химическо вещество, което тялото ни произвежда чрез метаболизиране на пурини, органично съединение, което се появява в тялото ни чрез храната, която ядем.

Обикновено пикочната киселина се елиминира естествено чрез нашата урина, но когато не можем да изхвърлим нормалните количества от нея, възниква хиперурикемия.

Това заболяване се състои в страдание от прекалено високи нива на пикочна киселина в кръвта, което може да причини симптоми като пристъп на подагра.

Запарка от лимон и мед


Може да ви интересува

Лимонът е плод, който се състои от органични киселини като лимонена, ябълчена и ацетитна, флавоноиди като херперидин, рутин и диосмин, витамин С и минерални соли. Лимонът е добро средство за лечение на високи нива на пикочна киселина.

Подобно на лимона, медът е пълен с ползи за случаи на хиперурикемия, тъй като има и алкални свойства, които помагат за елиминирането на излишъка от това вещество. 

Може да ви интересува:  Натуралният сок, който помага за прочистване на дебелото черво и изхвърляне на натрупаните токсини

Съставки

1 лимон (сок и кора)
3 супени лъжици мед
1 литър минерална вода

Начин на приготвяне

За да приготвим запарката, ще трябва само да кипнем литър вода, да добавим сока и кората на един лимон и да оставим да ври за 20 минути. След изтичане на времето прецедете напитката и добавете супените лъжици мед.

Пийте тази инфузия два пъти на ден, веднъж на празен стомах и още половин час след вечеря. Водата с лимон за пикочна киселина е домашен лек, който е бил използван в историята за облекчаване на болката при подагра, така че не се колебайте да го опитате.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *