Отлична алтернатива за подобряване на кръвообращението и подобряване състоянието на хора със сърдечни заболявания

Прегледи: 408
4.8/5 (17 гласа)

Високото кръвно налягане или хипертонията е много често срещано заболяване в съвременното общество. Въпреки че има наследствен компонент, нашите навици играят роля за увеличаване на налягането. Много често срещано състояние при заседнали хора, които имат диета с високо съдържание на сол, които са със затлъстяване или които консумират прекомерно алкохол.

Промяната на навиците ни е от съществено значение за борбата с това състояние, но някои растения могат да допринесат за тази задача, като по този начин помагат за защита на здравето на сърцето ни. Днес ви показваме коя е най-добрата инфузия за понижаване на кръвното налягане.

Чай от гинко билоба

Съставки

Изсушени листа от гинко билоба – 1 супена лъжица
Вода – 250 мл

Начин на приготвяне

Добавете 1 супена лъжица изсушени листа и една чаша вода в тенджера. Оставете да ври за 5 минути, отстранете от огъня и оставете да престои 10 минути, прецедете и изпийте.

Не трябва да консумирате повече от 2 чаши на ден в продължение на 1 седмица. Не подслаждайте чая, но по желание може да добавите малко мед.

Гинко билоба

Гинко билоба е едно от най-популярните лечебни растения, известно със своите енергизиращи свойства, то е отлична алтернатива за подобряване на кръвообращението, намаляване на образуването на съсиреци и подобряване на състоянието на хора, страдащи от сърдечни заболявания.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *