Два лесни начина за естествено избелване на зъбите у дома!

Прегледи: 306
5/5 (6 гласа)

Содата за хляб е натурален продукт, който освен че е едно от най-добрите съществуващи природни средства за почистване и грижа за дома, има многобройни ползи за тялото и много популярни свойства сред любителите на домашни средства в областта на красотата.

  • Избелете зъбите със сода бикарбонат и вода

Този е най-използваният метод за избелване на зъби със сода за хляб. Просто трябва да смесите една супена лъжица сода за хляб със студена вода и да разбъркате, докато получите хомогенна паста. Когато е готово, потопете четката си за зъби в него и мийте зъбите си внимателно в продължение на две минути.

След това изплакнете устата си и измийте зъбите си както обикновено. Малко по малко вашите зъби ще започнат да стават по-бели и ще се сдобиете с красива усмивка.

Съветваме ви да не миете зъбите си със сода за хляб редовно, а да го правите максимум два пъти седмично, тъй като нейното абразивно действие може да навреди на вашето орално здраве.

  • Избелете зъбите със сода бикарбонат и лимон

Лимонът също е мощен естествен изсветлител, идеален за намаляване на зъбния камък и за приятен, свеж дъх. Ако искате да опитате този метод за избелване на зъбите със сода за хляб и лимон, трябва да смесите сока от половин лимон със супена лъжица сода за хляб. Измийте зъбите си с тази смес и бързо ще получите добри резултати, забелязвайки как жълтите петна изчезват от зъбния емайл.

Имайте предвид, че лимонът също е абразивна съставка, така че не използвайте големи количества за това домашно лекарство и го използвайте само няколко пъти седмично.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *