Домашен лек за лечение на болки в ставите

Прегледи: 635
4.9/5 (16 гласа)

Възпалението в ставите може да се дължи на множество фактори, които обикновено са причинени от извършване на внезапни движения, или в произволни ситуации, или по време на сесия от упражнения.

Независимо дали става въпрос за болка в коляното, ръцете или пръстите, както и краката, наред с други части на тялото, болката в ставите може да бъде отстранена с времето.

В много случаи не е възможно напълно да се премахнат тези болки и няма възможно лечение, но това, което може да се направи, е да се извършат определени действия, които помагат за намаляване на болката

Ползи от зехтин и морска сол

Зехтинът е богат на мощни антиоксиданти, които помагат за поддържането на здрави кости. Освен това, той притежава специален противовъзпалителен елемент, наречен олеокантал. Това вещество помага за намаляване на болката, като премахва вътрешното възпаление. От друга страна, морската сол е богат източник на минерали, калий, магнезий, мед, калций и цинк, които намаляват болката чрез укрепване на костите.

Зехтинът и морската сол са страхотни домашни средства за болки в ставите! Зехтинът съдържа мастни киселини, които помагат за подобряване на здравето на ставите, докато морската сол осигурява необходимите хранителни вещества за намаляване на болката и възпалението.

Рецепта със зехтин и морска сол

Съставки

20 чаени лъжички зехтин
10 супени лъжици морска сол
1 чаша вода

Начин на приготвяне

За да направите това масло, смесете 20 чаени лъжички зехтин и 10 чаени лъжички морска сол в голяма купа. След като смесите добре всички тези неща, съхранявайте маслото в бутилка.

Нанесете тази смес и масажирайте два пъти на ден в продължение на 3-4 минути там, където се оплаквате от болки в ставите. Продължете да масажирате с това масло 8-10 дни и увеличете продължителността на масажа до 15-20 минути. Още от първата седмица ще усетите ефекта от това масло.

Ако кожата ви се зачерви след масажиране с това масло, спрете масажа с масло и избършете маслото с кърпа, напоена с топла вода.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *