Домашно средство за борба с подаграта: намалете пикочната киселина по естествен път и облекчете симптомите

Прегледи: 16 298
4.7/5 (20 гласа)

Пикочната киселина е отпадъчен продукт, образуван в резултат на метаболизма на пурините, вещество, което телата ни произвеждат естествено, когато клетките умират, и също се намира в много от храните и напитките, които консумираме.

Повечето от пикочната киселина се разтваря в кръвта и след като се филтрира от нашите бъбреци, се елиминира чрез урината.

Известно количество пикочна киселина е полезно, защото има антиоксидантен ефект върху кръвта. Въпреки това, когато нашите бъбреци не могат да елиминират пикочната киселина, или защото консумираме прекалено много храни, които допринасят за нейното образуване, или защото бъбреците ни са бавни или неефективни.

Когато има излишък от пикочна киселина, нейните микроскопични кристали се отлагат и натрупват в ставите, причинявайки възпаление и съответно болка.

Отлично домашно лекарство за пикочна киселина е комбинираният сок от цвекло, моркови, краставици и кресон.

Съставките на тези сокове имат свойства, които помагат за елиминирането на излишната пикочна киселина от тялото и могат да бъдат отлична терапевтична добавка при подагра и артрит.

Съставки

Цвекло – 1 бр
Морков – 2 бр
Краставица – 1 бр
Кресон – 30 г

Начин на приготвяне

Обелваме, измиваме и нарязваме морковите и краставицата.
Най-ефективният и лесен начин да изстискаме сока на цвеклото е в сокоизстисквачка. Трябва да почистим главата цвекло, да я нарежем и да я сложим в сокоизстисквачката. Добавяме и останалите съставки.

Пием сока веднага, за да не загуби лечебните си свойства. Пием всяка сутрин на гладно и след 3 седмици.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *