Домашен лек при подута щитовидна жлеза

Прегледи: 773
4.5/5 (10 гласа)

Щитовидната жлеза е жлезата, която отговаря за регулирането на метаболизма на тялото, секретирайки хормони като Т3 (трийодтиронин) и Т4 (тироксин), чиято функция е да гарантират правилното функциониране на нашите органични функции.

Когато щитовидната жлеза набъбне, тя започва да предизвиква редица проблеми: тя или свръхпродуцира хормони на щитовидната жлеза, или не ги секретира, или ги секретира в малки количества. Това може да окаже влияние върху липсата на контрол върху цялото ни тяло.

За щастие има домашни средства за облекчаване на подуването, но ако страдате от възпаление на щитовидната жлеза, най-добре е непременно да посетите лекар.

Симптоми на подути щитовидни жлези

Възпалението на щитовидната жлеза, наричано още тиреоидит или гуша, понякога възниква като временно нещо поради инфекции. Други случаи са по-дълги, ако не се лекуват навреме. Във всеки случай симптомите на тиреоидит зависят от степента на подуване.

Когато щитовидната жлеза е възпалена или увеличена по размер, това може да причини проблеми с гласа и гърлото, дрезгав глас, хъркане, дискомфорт или подуване на врата.

  • непоносимост към студ
  • запек
  • умора
  • нередовен (много тежък) менструален цикъл
  • отслабване
  • суха кожа
  • хуморът се променя.

Как да използвате джинджифил като противовъзпалително средство

Джинджифилът е чудесен естествен съюзник за справяне с този проблем. Обикновено се използва като инфузия, комбинирана с ананасов сок за засилване на ефекта, тъй като ананасът има и противовъзпалителни свойства. Ако не харесваме вкуса на джинджифил, можем да изберем да вземем натурален ананас, но винаги ще бъде по-добре да комбинираме и двете съставки.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *