Много лесен начин за детоксикация на кръвта и поддържане на здравето ни

Прегледи: 414
5/5 (10 гласа)

Кръвта е отговорна за транспортирането на много от веществата, които се натрупват в човешкото тяло. Циркулирайки в тялото, кръвта може да съдържа мазнини, захари, хранителни вещества, хормони, кислород, клетки и отпадъци.

Черният дроб и бъбреците са двата основни органа, отговорни за пречистването на тези токсини от кръвта. Въпреки това, за да им помогнем да си вършат работата, можем да консумираме определени храни по естествен начин, за да пречистим кръвта и да предотвратим здравословни проблеми.

Как да почистите кръвта с моркови

Морковите са отлична храна за пречистване на кръвта, тъй като съдържат изобилие от витамини B и C, както и молибден, минерал, специализиран в контролирането на нивото на телесните мазнини. В допълнение, морковите съдържат бета-каротин, пигменти, богати на витамин А, които насърчават кръвообращението.

Ето една много лесна и вкусна рецепта за сок!

Съставки

4 пресни моркова
половин чаша лимонов сок
две супени лъжици мед
200 мл вода

Начин на приготвяне

Обелете 4 пресни моркова. Нарежете ги на малки парчета и в блендер ги смесете с вода. Добавете половин чаша лимонов сок и разбъркайте отново за 1 минута.

Прецедете сместа в кана. Добавете две супени лъжици мед, ако смятате, че сокът е твърде кисел. Приемайте по 2 чаши сок от моркови сутрин в продължение на 3 дни.

За оптимизиране на действието на сока от моркови е препоръчително да добавите лимонов сок. Това не само ще подобри вкуса му, но и ще направи сместа по-силна за прочистване на организма.

Соковете са отличен, както и много вкусен начин за детоксикация на кръвта и поддържане на здравето ни в оптимално състояние.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.


Препоръчани рецепти

 


Последни рецепти

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *